Editorial: Politicieni in chiloti de lana

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 08:40
2570 citiri
Editorial: Politicieni in chiloti de lana

Oare ce sistem de referinta pentru barbatie are Emil Boc? Cu principiul enuntat in discursul in fata Parlamentului sunt de acord: barbatia unui om politic se masoara si in functie de capacitatea lui de-a rezista tentatiei populismului si de a adopta masuri care-l vor pierde in ochii electoratului.

Cum se impaca aceste cuvinte pline de tarie cu decizia de-a expedia la balcon, la cumparaturi si la manichiura intreaga suflare pedelista, ca nu cumva sa cedeze careva farmecului opozitiei si sa-si scape piciorul in urna, nu pricep. Dar in fond, si iepurii se reproduc.

In numele interesului national, desigur ca bostanaria se afla mai in siguranta cu centura de castitate pusa. Ziceam doar ca paradoxul ne mana uneori in lupta cu convingerea ca prestam logica aristoteliana. Ale carui scrieri in materie au fost numite "Organon", in greaca, "instrument", subiectul textului de fata.

Nici cu domnul Victor Ponta nu mi-i rusine. Sincretismul elanului sau, care se adapa din vigoarea de lemn a lui Ion Iliescu si coerenta unui condamnat la scaunul electric, reprezinta acelasi sofism in materie de definitie a barbatiei. Ce-i drept, presedintele PSD n-a pretins ca e baiat de amvon.

A venit in fata natiunii cerand responsabilitate din partea parlamentarilor puterii. Cui anume? Unor nenea pe care se baza ca sa tradeze. Vasazica zdrobiti oranduirea cruda si nedreapta, cu care ai batut palma sa se transforme subit, dupa ce se spala pe dinti, in manastire? Pai n-ati stiut, domnule Ponta, ca cine poarta chiloti din lana capata mancarimi?

Nu asa merg lucrurile, domnule Ponta! Nu se poate sa te trezesti dimineata vestala, sa pleci seara dupa clienti in fusta scurta de piele si a doua zi sa o iei de la capat in templu, cu flori de lamaita in par!

Daca n-ar fi sesizat si romanii ca in edificiul demolarii (hm!) e ceva putred, poate s-ar fi alaturat in strada celor 30.000 de sindicalisti si membri de partid care au cerut, la poarta Parlamentului, caderea Guvernului Boc.

Dar tot e bine ca s-au strans si atatia, pentru ca indiferent ca au fost doar activisti sindicali si membri PSD, au reprezentat vocea a mult mai multi. Ca si la putere e ceva putred.

Pana nu va reusi Boc sa le explice celor tot mai necajiti ca sacrificiul atinge pe toata lumea, nu doar pe cei care n-au avut inspiratia sa lipseasca afise in urma cu 20 de ani, ca sa devina 15.000 de specialisti, foamea care se transforma in ura va capata proportii tot mai mari.

Si aici e o chestiune de barbatie. Sa fii in stare sa convingi clientela politica si batalionul de incompetenti deveniti consilieri la toate nivelurile, dar de nadejde, ca la un salariu brut de 5000 de lei si vechime intre 10 si 20 de ani, indemnizatia de somaj e de 800 de lei. Exact cu cat este nevoit sa traiasca, dupa implementarea masurilor de austeritate, un dascal sau un rezident.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#criza economica romani, #masuri austeritate Boc, #motiune cenzura Boc , #criza
Comentarii