Boc: Amatorism, penibilitate si incompetenta, cuvintele care reprezinta Guvernul

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 18:25
3275 citiri
Boc: Amatorism, penibilitate si incompetenta, cuvintele care reprezinta Guvernul

Fostul premier Emil Boc considera ca Guvernul condus de Victor Ponta da dovada de incompetenta, amatorism si incapacitate in gestionarea bugetului, in conditiile in care nu stie sa asigure resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din acest an.

Emil Boc a declarat, duminica, ca la plecarea din Executiv a lasat o economie cu 2,5 la suta crestere economica si o rezerva bugetara de cinci miliarde de euro, dar si cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 20 de ani din Romania.

"Nu am vazut mai multa incompetenta si penibilitate decat in declaratiile actuale ale prim-ministrului legate de faptul ca fosta administratie nu a lasat bani in buget pentru ultimele 45 de zile ale acestui an.

Cata incompetenta poate sa fie la un guvern cand, dupa ce ai facut o rectificare de buget si ti-ai asumat bugetul, sa vii la cateva luni si sa spui ca este de vina Guvernul din 2011 pentru bugetul tau din 2012? Este clar incompetenta crasa, incapacitate manageriala si nestiinta de carte cu privire la regulile unui buget.

Cat de incompetent poti sa fii cand, dupa ce am lasat o economie cu 2,5 la suta crestere economica si o rezerva bugetara de cinci miliarde de euro, si cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 20 de ani din Romania, sa vii sa spui ca tot guvernul din 2011 este vinovat pentru incapacitatea ta de a asigura resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din 2012.

Amatorism, penibilitate si incompetenta, acestea sunt cuvintele care reprezinta actualul guvern si incapacitatea de a gestiona un guvern in interes public", a spus Boc.

Acesta a adaugat ca nu poate sa inteleaga cum poate fi vinovat Guvernul din 2011 pentru faptul ca nu este un buget la zi.

"Ai avut o rectificare, cunosteai toate datele din buget, ti-ai asumat bugetul ca atare, cum poti sa vii sa spui ca este cineva de vina din 2011? Cand Victor Ponta va avea performantele economice ale guvernului pe care l-am condus, atunci voi fi dispus sa discut cu el. Pana atunci sa mai invete", a conchis Emil Boc.

Guvernul nu mai are bani pentru ultimele 45 de zile din 2012

Premierul Victor Ponta a afirmat ca prioritatea actuala a Guvernului este identificarea fondurilor pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor, deoarece constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului.

onta nu are bani pentru ultimele 45 de zile din an si da vina pe Boc

"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a spus Ponta.

Premierul a explicat astfel ca a constatat ca fosta administratie a aprobat un buget din care lipseste finantarea aferenta ultimelor 45 de zile din acest an, in conditiile in care cererile de alocari insumeaza 3,5 miliarde lei, reprezentand necesarul minim pana la sfarsitul anului.

Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primariilor pentru indemnizatiile destinate insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

Ulterior, Ponta a declarat duminica, la Iasi, ca sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, pana la sfarsitul anului, fondurile necesare in acest sens urmand sa fie realocate din alte parti.

Ponta: Avem bani pentru pensii, salarii si indemnizatii, realocati din alte parti

"Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, dar realocandu-i din alte parti", a afirmat premierul, duminica, la Iasi.

Victor Ponta a reclamat ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Boc Ponta Guvern buget, #Boc Ponta bani buget, #Boc Ponta USL buget , #guvern