Boc, cel de-a pururea remaniabil

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 18:23
4481 citiri
Boc, cel de-a pururea remaniabil

Exista motive pentru care Guvernul lui Boc IV (parca?), aproape pierzandu-i numarul inscaunarilor, sa fie remaniat? Daca am fi spus-o noi sau oricine altcineva PD-L ar fi acuzat presa de tratament incorect, ar fi numit ziaristii tonomate si posturile dezinformatoare.

Insa, daca cel care lasa de inteles ca nu este tocmai departe ziua in care Guvernul lui Emil Boc va fi cernut sau schimbat cu totul, atunci nimeni nu mai poate acuza presa de critica desantata de dragul criticii in sine.

Iar daca ziua remanierii nu este departe, dupa cum a lasat sa se inteleaga insusi presedintele statului, atunci se pune intrebarea cand anume se va petrece evenimentul? O dilema inutila din moment ce Emil Boc ne-a invatat si ne-a obisnuit ca este de-a pururea remaniabil si ca indiferent de valurile schimbarilor si nemultumirilor starnite in jurul sau, el are puterea de a pica mereu in picioare precum un Hopa Mitica electrificat.

Boc a intruchipat de-a randul transformarile si remanierile succesive ale lui Boc I, Boc II, Boc III, pentru ca intr-un final sa ajunga la Boc IV. Insa aceasta nu este nici pe departe o performanta.

Un adevarat record ar fi longevitatea lui Emil pana la un Boc al XIV lea, un adevarat stramos al guvernarilor dificile si incercate de vremuri din perioada celui de-al II lea mandat al lui Traian Basescu.

Paradoxal, daca veti studia cazul cu putina atentie, veti descoperi ca motivele pentru care Guvernul Boc ar fi remaniabil nu se schimba, indiferent despre a cata actiune de remaniere ar fi vorba.

Un simplu conspect al criticilor aduse de curand de Traian Basescu ne aduce aminte de toate pacatele pe care presa i le-a tot prezentat, la inceput mai timid si cu neincredere, pentru ca apoi, cand motivele se adunau, criticile sa devina tot mai aplicate si mai acide.

Traian Basescu a lovit in doua puncte vulnerabile ale guvernarii democrat liberale. Politizarea institutiilor publice prin numiri succesive si exclusive din randul membrilor PDL si lipsa masurilor concrete si eficiente de lupta cu criza economica.

Concentrate intr-o singura idee, toate criticile presedintelui la adresa Guvernului Boc pot fi exprimate in: detasarea fata de apropiatii de odata, dar de care, in prezent, Basescu trebuie sa se rupa pentru a-si pastra imaginea de luptator neinfricat si imaculat al reformei romanesti.

Totusi, pentru ca motivele reale ale remanierii Guvernului lui Boc IV sunt reale si exista cel putin de pe vremea lui Boc II, ele trebuie sa fie macar in trecere pomenite, pentru a vedea ce a ratat si Basescu in critica sa, dar mai ales toti premierii Boc de la I la IV.

Dincolo de politizarea administratiei publice, de lipsa si mai ales ineficienta masurilor anticriza, pe umerii premierului cad esecurile reformei din educatie, bulversarea salariilor bugetare si pensiilor prin adoptarea legii salarizarii unice, nereusita atragerii fondurilor europene, impotmolirea intregului sector al investitiilor in infrastructura, haosul creat in sistemul bugetar de masurile Hotararile de Guvern contradictorii, numeroasele Ordonante de Urgenta neconstitutionale girate chiar de profesorul in drept Emil Boc.

Lista poate ramane deschisa. Ea este umpluta luna de luna de cate "o realizare" a guvernului.

Cat despre interesul real al lui Traian Basescu in legatura cu remaniera lui Boc IV depinde numai de suma prostiilor in care acesta va continua sa persiste. Daca gravitatea lor nu va trece de un anumit prag al suportabilului pentru populatie, atunci, cel mai probabil, Emil Boc IV va deveni cat de curand Boc V.

In cazul in care suportabilitatea romanilor va ajunge la limita, atunci si Basescu nu va avea niciun proces de constiinta sa se lepede chiar si de cel mai fidel si mai ascultator subordonat al sau.

Cat despre membrii Guvernului Boc IV, se pare ca unii dintre acestia l-au suparat atat de rau pe presedinte, incat sigur vor deveni istorie in cel mai scurt timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc guvern remaniabil, #remaniere Emil Boc , #guvern
Comentarii
Poza Caezar
Caezar
rank 5
Boc nu are de ce sa fie remaniat, el isi face treaba bine, nu poate face minuni in acest context
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Boc pana acum nu vad sa fi gresit, dimpotriva, a pornit niste reforme absolut necesare modernizarii Romaniei