Ziare.com

Boc, despre salariile directorilor: Ponta si-a creat probleme ca sa aiba ce discuta

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 15:00

   

Boc, despre salariile directorilor: Ponta si-a creat probleme ca sa aiba ce discuta
Fostul premier Emil Boc afirma despre decizia Guvernului de a limita salariile directorilor din companiile de stat ca premierul Victor Ponta "si-a creat probleme ca sa aiba de ce discuta".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza ordonantele de Guvern privind plafonarea salariilor sefilor companiilor de stat si impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii ale membrilor fostelor comisii din care s-a infiintat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Emil Boc a raspuns ca Guvernul ar fi trebuit sa mentina inca un an sau doi prevederile care limitau salariul directorilor din companiile de stat la nivelul salariului unui secretar de stat.

"Domnul Ponta si-a creat probleme ca sa aiba de ce discuta. Eu, cand eram la Guvern, am impus plafonarea (salariilor - n.red.) tuturor directorilor de companii nationale la nivelul salariului unui secretar de stat. Daca ar fi mentinut aceasta solutie, nu am fi intrat astazi in acest circ, le marim, le micsoram in fiecare zi. Cum trei ani s-a putut pastra solutia plafonarii la nivelul unui secretar de stat a salariilor directorilor de companii, cred ca se mai putea mentine un an sau doi, pana Romania parcurgea definitiv perioada de criza economica", a spus Boc.

Fenechiu: Consider ca salariul directorului CFR Marfa este corect

El a adaugat ca faptul ca Guvernul Ponta a anulat acea ordonanta, ca sa inceapa sa gaseasca alte solutii, este doar o modalitate de a-si gasi de lucru.

Guvernul a decis, in urma cu o saptamana, printr-o ordonanta de urgenta, sa limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentand de sase ori salariul mediu brut in ramura respectiva.

Potrivit unei liste prezentate de Guvern, indemnizatia de manager la Transelectrica este de 19.500 lei/luna (4.500 de euro), iar in cazul membrilor Consiliului de Supraveghere este de 3.900 lei/luna (900 de euro).

Premierul Victor Ponta a aratat ca decizia de limitare a salariilor directorilor din companii de stat va fi aplicata odata cu publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, iar contractele deja incheiate pot fi renegociate fara insa sa existe "un instrument coercitiv", explicand ca "ce s-a incheiat, s-a incheiat".

Numarul de membri din cadrul Consiliului de conducere a Autoritatii de Supraveghere Financiara va fi redus, iar salariile compensatorii vor fi impozitate cu 85%, astfel de plati, in cuantum net de cate 230.000 net, fiind deja acordate pentru trei fosti membri ai CSA, a afirmat premierul Victor Ponta.

Surse oficiale au declarat ca aceste masuri au fost aprobate prin ordonanta de urgenta adoptata in sedinta Guvernului din 28 mai.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Minti de ingheata apele

Cum sa plafonezi salariile?doar de ochii lumii.nu in acesti ani a incasat tatal Robertei Anastase salariile de 30.000 lei lunar de la Compet? plus altii si altii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor