Boc isi ascute foarfeca, panglicile plang, iar chinezii se distreaza (Opinii)

Luni, 01 August 2011, ora 07:57
4915 citiri
Boc isi ascute foarfeca, panglicile plang, iar chinezii se distreaza (Opinii)
Foto: bacauexpres.ro

Emil Boc pare ca doarme cu foarfeca sub perna. Daca e ceva de inaugurat in Romania, musai nu trebuie sa lipseasca premierul. Indiferent ca e vorba de taierea unei panglici, de inaugurarea a doua statii de metrou sau de un circ traditional chinezesc, premierul se vrea mentinut viu in memoria colectiva si nu rateaza nicio participare.

Problema pentru dansul e ca romanii l-au cam trecut demult in plan secund, drept dovada stand cele 8 procente pe care acestia le mai acorda sefului Guvernului la capitolul "incredere". Emil Boc insa multumeste insistent romanilor care, crede el, au inteles masurile corecte si au suportat cu stoicism vremurile grele de austeritate crancena. Au inteles pe naiba.

Daca intelegeau, Emil Boc si al sau Cabinet debordau de fericire in momentul primirii de aplauze si osanale, insa romanii ii inunda cu fluieraturi si lehamite sociologica prin sondaje. Cu toate acestea, Emil Boc continua sa fie perseverent, iar in tentativa sa de refacere a reputatiei personale executa cateva gafe antologice sau scapari ridicole. Pentru a exemplifica, trebuie sa ne uitam la cateva evenimente recent incheiate. Primul pe lista, inaugurarea "China Town", in Romania, eveniment de la care nu a absentat premierul Boc.

Unde s-a dus Emil Boc si ce a vrut el sa vada? A ajuns pe un camp, rasarind exact intr-un complex care nu poate fi cu mult mai diferit decat celebrul talcioc "Europa", aflat la marginea de est a Bucurestiului. In mijlocul unor chinezi, care n-au venit cu miliarde in Romania, ci cu 100 de milioane euro amarate, impartite in investitii pe patru ani. N-au venit sa execute cine stie ce minuni infrastructurale, ci au poposit pe la noi sa faca ce stiu ei mai bine ca merge in Romania: evaziune fiscala.

Este binecunoscuta faima proasta a celor doua complexe comerciale din Colentina, "Dragonul Rosu" si "Europa". Doua teritorii in care isi fac veacul de ani de zile celebrii vanzatori de orice, pe nimic si fara factura. Deci ce putea aduce nou un alt stabiliment comercial inaugurat de chinezi? Pai, s-a cam vazut cu ce scop au sosit dansii pe la noi. Nici urma de case fiscale de marcat, chitantier sau facturier prin preajma comerciantilor din China Town.

Ce mai conta pentru Emil Boc ca fratii chinezi incearca sa fure chiar de sub ochii lui! A mai patit-o el odata, atunci cand incerca sa stopeze marea evaziune fiscala din tara, iar la bufetul aflat la parterul Palatului Victoria se vindea intr-o veselie fara ca stabilimentul sa detina o casa de marcat. Sa credem ca Emil Boc nu a baut niciodata o cafea acolo? Cu alte cuvinte, Emil Boc vede doar foarfeca si stiloul cu care semneaza ordonantele, dar putin ii pasa ca se fura de sub ochii lui.

Mai incearca sa revina pe metereze, pledand pentru abilitatea comerciala a statului actual de a vinde 10 la suta din Petrom cu vreo 800 de milioane de euro. Nu oricum, ci pe Bursa. A scos Guvernul la vanzare 10 procente din pachetul detinut de stat la Petrom, iar Emil Boc, debordand de superioritate manageriala, era sigur ca pe cateva perle se vor lua mult mai multi bani decat a luat Nastase in 2004 pe un diamant intreg.

Investitorii n-au sarit pe actiunile Petrom, statul isi face griji in legatura cu datoriile scadente, iar Emil Boc a intrat la cutie. Acest semnal de neincredere in potentialul statului roman, transmis de investitori, valoreaza cat mii de evaluari pozitive de la Fitch.

N-a stat Emil Boc mult ascuns, pentru ca Anca Boagiu l-a luat la brat si au purces amandoi sa taie o panglica la inaugurarea catorva kilometri din Autostrada Soarelui. Daca Emil Boc nu vede ca frizeaza ridicolul, trebuie sa-l trezeasca cineva. "Alo, bre nea Emile!", i-ar spune un hatru din Piata Obor. "Chinezii au dat gata ditamai podu' de 50 de kilometri, construit peste mare, in 5 ani, si n-au mai taiat panglici, iar matale esti in stare sa tai funde si pe un drum comunal".

Eu astept sa vina primaria sa-mi asfalteze ulita si il voi chema pe domnul Boc. Foarfecile sunt ascutite, dar in lipsa declar ca detin in dotare si o coasa bine ascutita.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Emil Boc guvern, #Emil Boc autostrada, #China Town Emil Boc , #guvern