Boc: Nu sunt interesat de un post in Guvernul Croitoru

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 10:01
2885 citiri

Premierul in exercitiu, Emil Boc, a declarat vineri ca nu este interesat sa detina un portofoliu intr-un Guvern condus de Lucian Croitoru, cel care a fost desemnat de seful statului sa inceapa negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea noului Executiv.

"Nu sunt interesat de un post in Guvernul Croitoru", a declarat Boc la Antena 3, dupa ce moderatorul emisiunii i-a sugerat ca ar putea ocupa, spre exemplu, portofoliul Justitei sau pe cel al Internelor.

Decretul prezidential pentru desemnarea lui Lucian Croitoru la functia de prim-ministru a fost publicat joi in Monitorul Oficial, acesta fiind pasul oficial pentru constituirea noului Guvern. Croitoru urmeaza sa inceapa negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Guvern si obtinerea votului Parlamentului.

Marti, Guvernul condus de Emil Boc a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura initiate de opozitie.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, are, potrivit Constitutiei, zece zile in care sa-si negocieze cu partidele majoritatea, sa-si faca programul de guvernare si echipa guvernamentala, la expirarea acestui termen trebuind sa vina in Parlament pentru votul de incredere.

Potrivit articolului 103, presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

Acelasi articol spune la alineatul urmator ca persoana desemnata pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc, #functie Guvern Lucian Croitoru Emil Boc, #a cazut Guvernul Boc , #guvern