Boc: Ponta se lauda cu stabilitatea adusa de guvernele PDL

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 22:12
3381 citiri
Boc: Ponta se lauda cu stabilitatea adusa de guvernele PDL

Fostul premier Emil Boc a declarat, joi seara, ca bugetul prezentat de Victor Ponta nu reprezinta "nimic nou sub soare". El spune ca Ponta nu a facut decat sa se "laude cu stabilitatea adusa de guvernele PDL".

"Proiectul de buget este unul pe care l-a primit de la Ministerul de Finante, nu este nimic nou sub soare. Victor Ponta a reusit sa ramana in tinta de deficit bugetar angajata de noi pentru 2012, lucru care este de apreciat", a spus Emil Boc, intr-o interventie la B1.

Buget 2013: Salariile si pensiile revin la cele din 2010, dar nu mai cresc

Insa, fostul premier a tinut sa sublinieze ca lucrurile bune evidentiate de Victor Ponta se datoreaza, de fapt, fostelor guvernari ale PDL.

"Se lauda cu stabilitatea economica adusa de guvernele PDL. Spune ca avem un deficit de sub 3%, dar la acesta s-a ajuns cu acele masuri hulite de Opozitia de atunci. Se lauda cu reintregirea salariilor, pe care am negociat-o cu FMI. Se lauda ca are cea mai mica datorie din UE, in afara de alte trei tari, dar asta pentru ca am luat masuri dure de austeritate, in loc sa indatoram tara.

E comod sa vii la guvernare dupa ce altii au luat masuri de austeritate. Era elegant sa recunoasca ca avem o stabilitate care este produsul muncii guvernelor anterioare, cu sacrificiile pe care le-au facut romanii.

Una este acum, dupa ce altii au luat masuri de austeritate, au luat toate criticile populatiei, sa vii sa conservi masurile luate, sa nu mai fii nevoit sa iei masuri dure, era frumos sa recunoasca asta", a constatat fostul premier.

Emil Boc a mai observat ca din bugetul Guvernului Ponta lipsesc "masurile populiste" anuntate in campania electorala.

"In Opozitie, Ponta sustinea 45% valoarea punctului de pensie, sustinea diminuarea TVA, TVA diferentiat, diminuarea cu cinci puncte procentuale a CAS. Niciuna dintre aceste promisiuni nu se regaseste in proiectul de buget pentru 2013", a punctat Boc.

Fostul premier a tinut sa sublinieze ca in bugetul pe 2013 "nu se incurajeaza cresterea economica, ci se controleaza ce avem".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Emil Boc buget Ponta, #Emil Boc promisiuni Ponta, #Emil Boc austeritate , #guvern