Boc: Salariile bugetarilor ar putea creste cu 10% in 2011

Miercuri, 04 August 2010, ora 14:26
3249 citiri
Boc: Salariile bugetarilor ar putea creste cu 10% in 2011

Salariile bugetarilor ar putea creste cu 10% in 2011, a anuntat miercuri premierul Emil Boc.

"In 2011 am putea avea o crestere a salariilor bugetarilor cu 10% daca nu se da al 13-lea salariu. Daca au loc restructurari, am putea creste salariile bugetarilor cu mai mult de 10%. In 2011 salariile bugetarilor vor creste cu cat ne putem noi permite", a declarat Emil Boc la Radio Romania Actualitati.

Premierul a mai afirmat ca, din nefericire, masurile luate de Guvern in ultima perioada au fost necesara.

"Le spun oamenilor ca aceste masuri sunt din nefericere necesare. E ca la o operatie in care scoatem partea nefolositoare. N-am avut alta solutie decat majorarea TVA-ului pentru a redresa veniturile bugetare", a mai spus Emil Boc.

Videanu: Nu se poate vorbi de un nou acord cu FMI

Declaratia lui Boc vine dupa ce Adriean Videanu a afirmat marti ca salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

Guvernul pregateste o rectificare bugetara

Premierul a mai anuntat ca Guvernul pregateste o ordonanta de rectificare bugetara ce va fi adoptata pana la data de 20 august. El a declarat ca o importanta suma de bani va merge catre bugetul Ministerului Sanatatii.

"La rectificarea bugetara vom plati datoriile restante ale statului in special in domeniul sanatatii", a declarat primul ministru.

In ceea ce priveste noua transa de bani de la UE, Emil Boc a declarat ca aceasta suma va fi folosita pentru finantarea deficitului bugetar.

"Romania trebuie sa ia imprumut si pentru a se dezvolta, nu doar pentru ajutoare sociale. Comisia Europeana va livra Romaniei in luna septembrie transa pe care o aveam programata si care va merge la Ministerul Finantelor.

Exista toate premisele ca Romania sa primeasca si urmatioarea transa de la FMI care va merge la Banca Nationala", a mai declarat Emil Boc.

Premierul a tinut sa precizeze ca Banca Nationala va returna in transe banii luati de la FMI.

Emil Boc a mai declarat ca tinta de deficit ramane neschimbata, in ciuda inundatiilor: 4,24 in 2010.

Pensiile speciale au disparut

Premierul a mai afirmat ca pensiile speciale au disparut iar din reevaluarea dosarelor de pensie de invaliditate se va mai elimina anul acest o cheltuiala de 5 milioane de euro".

"Am economisit din reevaluarea dosarelor persoanelor cu dizabilitati aproximativ 10 milioane de euro. Din verificarea dosarelor de venit minim garantat, am obtinut o economie de 11 milioane de euro. (...)

Exista in Romania 288.401 romani care beneficiaza de venitul minim garantat. Au fost verificate 85 de mii de dosare si au fost suspendate 20 de mii", a mai spus Boc.

Boc: Sunt nemultumit de stadiul actual al situatiei absorbtiei fondurilor europene

In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, premierul a declarat ca este nemultumit.

"Nu sunt multumit de stadiul actual al situatiei absorbtiei fondurilor europene si fac sedinte saptamanale pe aceasta tema. Am luat foarte multe decizii pentru a scurta birocratia aprobarii solicitarii unor fonduri europene.

In 2009 am pornit aproape de la zero in privinta accesarii fondurilor europene. Acum lucrurile s-au schimbat. Romania are marele loz castigator privind absorbtia fondurilor europene, care ne-ar putea scoate din criza. Monitorizam primele 10 mari proiecte facute cu bani europeni", a mai declarat Boc.

El a mai spus ca la 1 august au fost depuse 18.614 de dosare a solicitarii de fonduri europene din care 4.510 aprobate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc rectificare bugetara, #Boc rectificare imprumut FMI, #Boc imprumut FMI bani , #guvern
Comentarii
Poza Escu_cel_bun
Escu_cel_bun
rank 3
Reprezentantii FMI apreciaza politicile guvernului ca sunt cele corecte iar mesajul principal este cel de incredere in guvern
Poza dana.grecu
dana.grecu
rank 5
Romanii trebuie sa stie ca este nevoie de timp pentru a vedea rezultatele acestor masuri.