Opinii: Ce bine ca nu a cazut in cap!

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 13:22
4539 citiri
Opinii: Ce bine ca nu a cazut in cap!

Asa nu se mai poate. Un om se arunca de la balcon in plina sedinta a Parlamentului exact in momentul cand primul ministru isi incepe discursul de "aparare " impotriva celor ce il conestau.

Cel ce s-a aruncat nu a facut-o intamplator atunci. Pentru a fi totul clar, inainte de a sari isi striga in ultimele secunde motivatia: pentru copii lui carora dupa noile legi ale primului minsitru si guvernului sau, nu mai are ce sa le dea sa manance. Nici cel mai cinic scenarist nu s-ar fi gandit, daca ar fi vrut sa faca un subiect pe aceasta tema, la aceasta varianta.

Viata bate filmul se spune si Romania bate toate recordurile in materie de fapte care frizeaza orice inchipuire. Voturi numerate din doi in doi, aprobari de legi cu ochii la degetul adevrsarului, apoi revotate pentru ca "alesii" au votat cu ochii inchisi, legi votate de Curte Constitutionala in doua moduri diferite, dupa cum au cerut interesele de partid, judecatori amenintati cu "controlul" pentru ca au dat o hotarare impotriva statului, copii loviti in plina campanie electorala, ziaristi jigniti, telefoane confiscate de cel mai inalt om in stat, oameni lasati in greva foamei 70 de zile fara ca cei vizati sa "stie" macar, si acuma, un angajat TVR, bugetar deci, se arunca in gol de la balconul Parlamentului intr-un protest sinucigas fata de legea care tocmai era discutata si fata de cel ce tocmai isi incepuse discursul.

Inutil sa mai spun ca bunul simt ar fi cerut ca activitatile Parlamentului sa fie suspendate in ziua aceea. Inutil sa mai spun ca in starea in care se gaseau unii parlamentari, in urma acestui eveniment puterea lor de discernamant era grav afectata si ca atare, votul nu ar mai fi fost dat in conditii de deplina responsabilitate. Iar legile din cate stiu eu nu se voteaza emotional.

Faptul ca Puterea a mers mai departe cu votul, in ciuda absentei Opozitiei, si ca s-a purtat ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat ne arata cinismul si indiferenta cu care acesti guvernanti ne conduc destinele.

Daca sarea unul, sau daca sareau 10, ar fi fost la fel, poate ar fi durat mai mult pana se "facea curatenie". Si nu pot sa nu imi amintesc, pentru ca tot suntem in decembrie, zilele Revolutiei din '89, cum au fost "curatate" strazile in urma unor cetateni care "s-au aruncat" tot intr-o forma de protest in strada, intr-un gest disperat, sa lupte cu un regim la fel de indiferent fata de nevoile oamenilor, sau sa fim mai sinceri, parca ceva mai apropiat de mase decat cel actual. Si atunci, ca si acum, s-a curatat zona repede si s-a continuat activitatea, ca si cum nu s-a intamplat nimic.

Nici nu stiu ce este mai socant, gestul nefericitului tata, gestul partidelor de la guvernare de a continua sedinta, declaratia doamnei Elena Udrea care intrebata despre eveniment a invinuit presa ca "politizeaza" cazul, sau declaratia domnului Boc, cel care cu un cinism fantastic, rece, ca si cand ar fi asistat la un meci de fotbal, a declarat "bine ca a cazut cu fata si nu in cap."

Uluitor, o remarca atat de cinica si insensibila, ca si cand ar fi asistat la un meci de fotbal si echipa favorita ar fi scapat de penalty pentru ca jucatorul advers a cazut in afara careului. Acest om este roman? Acest om cinic si rece traieste si conduce Guvernul Romaniei? Acest om insensibil, tine in mainile sale viata a 20 de milioane de oameni?

Pai atunci ce ne mai putem dori, ce se mai poate intampla? Sincer ma asteptam sa spuna "bine ca nu a cazut peste un parlamentar din PD-L". Asta ar fi pus capac. Asta era singura teama si singura ingrijorare a domnului Prim Ministru al Romaniei. Daca ma gandesc insa bine, realizez ca temerea si grija ii este justificata. Este cel mai in masura sa stie ce inseamna sa fii cazut (sau lovit cu oua) in cap!

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#barbat parlament Emil Boc, #barbat aruncat balcon Parlament , #guvern