Editorial: Boc. Cinic sau ipocrit

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 11:09
2028 citiri
Editorial: Boc. Cinic sau ipocrit

Poporul roman il nemultumeste profund pe Emil Boc. Nu e la nivelul asteptarilor sale, si nici macar nu-i trece prin minte ca poate nataraii pe care-i trimite la munca gandesc la fel despre domnia sa. Dar n-are a face, lumea e impartita in angajatori si angajati, in guvernanti si guvernati. Altfel spus, ghinion!

Exact ca in episodul in care se plangea ca romanii nu sunt in stare sa faca proiecte pentru bani europeni deoarece sunt cam lenesi, in cazul vizitei facuta de premier pe centura, desfasurarea evenimentelor te poate face sa te gandesti ca poate nu i-am cautat pe natarai unde trebuie. Ca uneori, prostia populara e atat de profunda incat se ia si la administratorii sperantelor lor.

Pentru ca in loc ca stirea zilei sa fie aceea ca liberalii au apelat la Avocatul Poporului ca sa atace la Curtea Constitutionala disponibilizarile din administratie (ca asta e chintesenta doctrinei lor, protectia sociala), ecranul a fost umplut, din vina premierului, a lipsei lui de maturitate, de huiduielile clasei muncitoare ramase fara obiectul muncii.

Ce usor putea fi actiunea PNL speculata mediatic, si cu argumente, nu cu baloane de sapun, daca PD-L ar fi avut un departament de imagine, sau macar un Silviu Prigoana aproape de platouri (deputatul incepe sa-mi placa foarte tare, dupa ce a cerut sa plateasca si bisericile impozit pe imobile)!

Adica liberalii au ingrasat aparatul birocratic pana la sufocare, iar acum suntem nevoiti sa restrangem pana la suicid latul bugetar, dar nu-l abandoneaza, ii plange de mila. Iar singura voce din partid care vorbeste despre necesitatea primenirii functionarimii prin disponibilizare si profesionalizare, care cu toate bubele lui, simte economic, nu electoral, ma refer la Dinu Patriciu, intareste la fiecare aparitie publica faptul ca glasuieste in nume personal.

Dar pentru ca pe Boc l-a luat gura pe dinainte, contactul patimas cu multimea a confiscat undele. Si intr-un dialog aprins cu niste necajiti care-i reprosau impotenta manageriala, si-a facut de lucru si i-a trimis la munca. De pilda, un nene de 50 de ani ramas fara serviciu a primit o lectie de viata: "sa nu ne fie jena sa o luam de la capat!"

Acuma, e adevarat ca dovada existentei este gandirea, dar asta inseamna ca in absenta ei, sursa verbului, de fapt a zgomotului, este un dulap. Tot atata minte a avut Boc cand a deschis gura. Numai ca nu a avut nimeni inspiratia sa-l intrebe care sunt masurile prin care a incurajat infiintarea de locuri de munca, nu desfiintarea lor, unde sunt investitiile de 10 miliarde de euro in infrastructura, pe care le anunta la inceputul primului sau mandat cu convingerea ca vor da de lucru la o multime de romani.

Cum nu l-a tras nimeni de maneca pentru faptul ca un secretar de stat de la Educatie, Catalin Baba, si-a pierdut postul in urma restructurarii aparatului central, dar a fost transferat la cabinetul premierului. Daca esti prieten cu Boc, iti este jena sa o iei de la capat, nu?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Emil Boc huiduit, #Boc huiduit autostrada, #Emil Boc guvern Basescu , #guvern