Emil Boc a inaugurat cei 10 kilometri de autostrada

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 11:10
4371 citiri
Emil Boc a inaugurat cei 10 kilometri de autostrada
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, inca 10 kilometri din autostrada Transilvania, intre Turda si Campia Turzii, dupa un an de la deschiderea primilor 42 kilometri.

La ceremonia de inaugurare, premierul a precizat ca guvernul sau a facut mai multi kilometri de autostrada in criza decat au facut altii cand economia Romaniei era pe crestere.

"Desi suntem in vremuri de criza, am facut mai mult decat au facut altii in vremuri de crestere economica. S-au pierdut anii 2007-2008 cand nu s-a facut nimic si s-au pierdut banii europeni", a declarat Emil Boc, dupa ce a taiat, alaturi de ministrul Anca Boagiu, panglica de la noua bucata de autostrada.

Emil Boc inaugureaza inca 10 km ai Autostrazii Transilvania.

Anexa secreta in contractul cu Bechtel

Potrivit calculelor facute de premier, in acest an s-au construit 46 de kilometri de autostrada, el afirmand ca Romania ar fi avut cateva mii de kilometri de autostrazi daca s-ar fi construit in acest ritm in fiecare an de dupa Revolutie.

"Este o vorba: "Toamna se numara bobocii". Putem spune ca toamna se numara kilometri de autostrada. Finalizam tronsonul de 54 de kilometri din autostrada Transilvania. Asa cum ne-am angajat anul trecut, lucrarile sunt finalizate la termen. Anul asta vom finaliza si cei 20 de kilometri din Bucuresti si cei 14 kilometri de la Sibiu din cotidorul 4. Deci anul asta avem 46 de kilometri de autostrada", a mai spus Boc.

Seful Executivului a adaugat ca in 2011 vor fi folosit bani europeni pentru continuarea lucrarilor la autostrazi, iar pentru contractul cu Bechtel asteapta sa vada bugetul de anul viitor pentru a vedea ce solutii de finantare pot fi gasite.

"Pentru 2011, lucrurile merg mai departe pentru ca avem avantajul de a folosi banii europeni. Ministerul Transporturilor se afla in faza de licitatie pentru coridorul 4 cu bani europeni. Am si obtinut in negocieri ca fondurile pentru infrastructura sa fie adusi in primele sase luni astfel incat sa fie cheltuiti si autostrazile sa avanseze. Coridorul 4 este prioritatea pentru 2011. (...) Ar fi o crima sa beneficiezi de bani europeni si sa nu ii folosesti", a spus Boc la inaugurarea celor 10 kilometri de autostrada.

Emil Boc nu a stiut, insa, sa spuna cand va fi terminata autostrada. El a precizat, insa, ca trebuie intrebati despre termenul initial de finalizare cei care au semnat contractul fara sa aiba niciun fel de proiectare. Intrebat de jurnalisti despre acest lucru, el a spus doar "Multumesc pentru aceasta intrebare". Dupa acest raspuns, s-a urcat la volanul unei Dacii pentru a testa cei zece kilometri cum a facut si anul trecut.

In urma cu un an, la 1 decembrie 2009, seful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilau, el parcurgand atunci traseul la volanul unei Dacii Logan cu un pahar de apa pe bord.

Autostrada Transilvania este proiectata pe o lungime totala de 415 kilometri. Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Emil Boc autostrada, #Autostrada Transilvania , #guvern