Emil Boc acuza inca o data guvernul liberal de mita electorala

Duminica, 24 August 2008, ora 14:50
1254 citiri
Emil Boc acuza inca o data guvernul liberal de mita electorala

Liderul PD-L, Emil Boc, acuza guvernul liberal ca foloseste banii publici in scopuri electorale, acordand preferential fonduri administratiilor locale pentru a "cumpara" primari de la alte partide care ar urma sa candideze la alegeri pe listele PNL.

Intr-o conferinta de presa tinuta duminica, Boc a aratat ca la inceputul anului a avut loc o repartizare a fondurilor guvernamentale pentru administratiile locale, cifrele publicate in MOF din aprilie 2008 aratand ca desi ponderea primarilor PNL in tara era de 22%, fondurile alocate acestora au insumat 42,42%.

In acelasi timp, PSD a primit 34,46% din fonduri, corespunzator unei ponderi in primarii de 33%.

In schimb, primarii PD-L care detineau controlul a 26% din primarii si guvernau aproximativ 60% din populatia tarii, au primit, potrivit datelor prezentate de Emil Boc, doar 6,45%.

Liderul democrat-liberal a acuzat PNL ca si la alegerile locale din primavara si pentru cele parlamentare care vor avea loc la toamna a incercat sa cumpere cu "mita electorala" primari de la alte partide, pentru a-i convinge sa candideze pe listele liberalilor.

"Si in 2007 si in 2008 guvernul Tariceanu, in complicitate cu PSD cu care imparte responsabilitatea guvernarii, a folosit banul public drept mita electorala. Avem date certe ca o asemenea situatie se va repeta si in toamna, pentru alegerile parlamentare", a precizat Emil Boc, care a mai spus ca "o asemenea practica este o copie fidela a ceea ce facea PSD in mandatul 2000-2004".

"Asemenea practici trebuie sa inceteze si administratiile locale trebuie sa fie sprijinite in functie de proiectele depuse nu de apartenenta lor politica", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Pe de alta parte, Emil Boc a anuntat ca PD-L a finalizat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii raspunderii ministeriale astfel incat pentru ministrii parlamentari sa nu mai fie nevoie de un vot in Parlament pentru inceperea urmaririi penale a acestora.

"Partidele politice si parlamentarii trebuie sa isi demonstreze buna credinta. Cerem ca proiectul sa fie dezbatut in regim de urgenta la inceputul sesiunii parlamentare", a mai spus Boc, iar legea sa fie pusa in concordanta cu Constitutia Romaniei.

Chestionat de jurnalisti cu privire la declaratia de presa a Monei Musca, referitoare la decizia acesteia de a nu candida la alegerile parlamentare din toamna, Emil Boc a spus ca "Mona Musca a inchis o discutie inainte ca ea sa fie deschisa in interiorul BPN al PD-L. Am luat act de anuntul facut, in consecinta nu va mai fi o discutie in interiorul Biroului Permanent".

In plus, acesta a evitat sa se pronunte transant cu privire efectul electoral pe care il are decizia acesteia de a nu candida.

"Din moment ce nu a existat nicio solicitare din parte PD-L si nicio declaratie a Monei Musca cu privire la intentia de a candida, nu putem vorbi despre niciun castig si nicio pierdere", a concluzionat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Emil Boc, #Mona Musca, #mita electorala, #guvern, #PSD, #legea raspunderii ministeriale , #guvern

LIVE ÎN 00:10:35

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 10 de minute

Notifică-mă