Emil Boc: Avem probleme cu implementarea programelor europene

Marti, 27 Iulie 2010, ora 18:34
1280 citiri
Emil Boc: Avem probleme cu implementarea programelor europene

Premierul Emil Boc a admis, marti, la Targoviste, ca sunt probleme cu implementarea programelor europene si a precizat ca reprezentantii Guvernului vor merge in perioada urmatoare in teritoriu pentru a verifica modul de implementare a proiectelor cu fonduri comunitare.

"Din nefericire in Romania avem probleme cu implementarea programelor europene. Avem probleme cu durata foarte lunga de la depunere pana la semnare, avem o problema foarte mare cu perioada de la semnare pana la implementarea efectiva a proiectului", a precizat Emil Boc.

Acesta a atentionat ca se va merge pana la rezilierea contractelor, acolo unde se constata intarzieri nejustificate.

"Daca exista intarzieri nejustificate si nu se incadreaza in termenul stabilit reziliem contractele. De ce le reziliem? Ca sa nu fim in situatia in 2013 sa pierdem banii europeni si sa nu ajunga acolo unde trebuie, adica in tara. Reziliem acum si dam la altii care stiu sa faca proiecte si stiu sa le implementeze. De altfel, la inceputul anului 2011, va avea loc si o realocare intre diverse axe, in functie de cum sunt cheltuiti banii", a afirmat primul-ministru.

Potrivit acestuia, reprezentantii Guvernului vor merge in perioada urmatoare in teritoriu pentru a verifica modul de implementare a proiectelor europene. Premierul a tinut sa sublinieze ca nu va face nicio exceptie in ceea ce priveste transparenta si cheltuirea banilor europeni.

Premierul Emil Boc a participat, marti, la Targoviste, la semnarea contractului "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita", eveniment la care a fost prezent si ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Proiectul de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa din Dambovita se deruleaza prin Compania de Apa Targoviste-Dambovita si este in valoare de 140 de milioane de euro. Fondurile au fost obtinute prin Programul Operational Sectorial de Mediu, avand ca perioada de derulare 2010-2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Emil Boc, #probleme implementare programe europene, #bani europeni, #fonduri europene, #fonduri comunitare , #guvern