Emil Boc: Viitorul guvern PD-L va sustine plata pensiilor

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 16:55
1463 citiri
Emil Boc: Viitorul guvern PD-L va sustine plata pensiilor

Viitorul guvern PD-L va sustine plata pensiilor de la 1 ianuarie chiar daca este nevoie ca 1 miliard de euro de la bugetul de stat sa fie transferati la casa de pensii, potrivit presedintelui democrat-liberarilor, Emil Boc.

"Viitorul guvern PD-L garanteaza plata pensiilor dupa 1 ianuarie chiar daca va trebui sa luam 1 miliard de euro de la buget de stat si sa-l transferam la casa de pensii", a declarat Boc.

El a sustinut ca mentinerea locurilor de munca existente si crearea de noi locuri de munca reprezinta provocarea careia va trebui sa ii faca fata viitorul guvern PD-L. Boc a declarat si ca PD-L a pregatit o serie de masuri care sa garanteze ca "si demnitarii vor strange cureaua". Prima masura va fi aceea a reducerii pensiilor parlamentarilor.

"Avem un proiect de lege in Parlament care va fi votat de reprezentantii PD-L. Aceste pensii nu se justifica, sunt nesimtite si reprezinta o sfidare la adresa cetatenilor care platesc taxe", a declarat Emil Boc.

Boc promite si reducerea numarului de parlamentari de la 459 la 300, dar si adoptarea unei legi pe model american prin care alesii in exercitiu sa nu isi poata stabili salariile si pribilegii suplimentare.

"Vom impune o lege dupa model american care sa garanteze ca demnitarii in exercitiu sa nu isi poata stabili salarii si privilegii suplimentare. Este firesc ca si in Romania sa nu mai lasam paralmentarii sa isi stabileasca salariile, ca sa nu se mai ajunga la situatia in care sunt salarii de 30-40-50 de mii de euro pe luna. Ai intrat in Parlament cu un anumit salariu si patru ani de zile ramai cu el", a punctat Boc.

Presedintele PD-L a promis si eliminarea multor dintre agentiile guvernamentale care nu se justifica si consuma foarte multi bani.

Boc a atacat din nou PSD, sustinand ca alternativa social-democratilor este una a taxelor mai mari si a coruptiei generalizate. El a avertizat din nou romanii ca daca pleaca in vacanta in weekend-ul in care au loc alegerile se vor intoarce numai pentru a gasi o "cota de impozitare de 25% impusa de PSD".

Presedintele democrat-liberalilor a adaugat ca programul partidului prevede si investitii majore in infrastructura cu bani de la bugetul de stat plus 31 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana.

Gestul neașteptat al unui șofer care regretă ce a făcut. "Nu am reușit să o evit"/ "Parcă, parcă speri că nu suntem chiar o nație pe calea pierzaniei"
Gestul neașteptat al unui șofer care regretă ce a făcut. "Nu am reușit să o evit"/ "Parcă, parcă speri că nu suntem chiar o nație pe calea pierzaniei"
Ploaia din ultimele zile a adus bătăi suplimentare în trafic, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, în unele cazuri. Când plouă traficul este și mai aglomerat, iar nervii celor...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Emil Boc, #PDL, #plata, #pensiilor , #guvern