Glontul dlui Boc, pisica si parasuta (Opinii)

Duminica, 06 Martie 2011, ora 23:46
1632 citiri
Glontul dlui Boc, pisica si parasuta (Opinii)

Guvernantilor le plac metaforele. Manevrand prost pusca si cureaua lata, dlui Boc i-a trecut glontul (UDMR) al crizei pe la ureche. Dl Stolojan a pierdut si el pisica. Una cu sapte vieti, numita PD-L. S-a ingrasat, pierzandu-si agilitatea. Asa e la Putere.

Pe noi ne-au trecut fiorii cand glontul ne-a facut o rana de 40% in buzunar. Daca ne luam dupa presa dusmanoasa, curand ne va lovi in stomac. Dintre toate bunurile scumpite, alimentele se vand in foita de aur.

Ce se mai aude cu foamea

Bunicii spuneau ca nu s-a rabdat de foame pana la venirea bolsevicilor. O felie de paine si-o cana de lapte se gaseau pentru fiecare. De altfel, pe vremea mult hulitei mosierimi, bursa cerealelor se afla in Romania. Eram granarul Europei. Vapoarele, trenurile nu dovedeau sa le transporte in toata lumea. Copiii nu invata la scoala despre harnicia stramosilor, ci despre razboaie si rascoale, de la 101 dupa Hristos la 1821, 1907... Stiu mai multe despre domni decat despre plug. Dl Boc nu face exceptie.

Pe timpul lui Odi si Sini se zicea ca romanii n-au un papa, dar au papa. Daca activul PCR se aproviziona de la magazine cu circuit inchis, clasa muncitoare fugea la tara sa-si ingrijeasca ogorul si porcul din batatura parintilor. Cei harnici se descurcau. Aveau de toate, adica taki-muri, adidasi, fasole, ousoare si, rareori, salam cu soia - certificatul de roman get-beget.

Azi, in afara de bani, nimic nu ne lipseste: rafturile gem de produse: cartofi, salata si morcovi de Turcia, ceapa de Italia, usturoi de China, carne de Argentina, mere poloneze, branza frantuzeasca, vin de Spania, flori de Olanda... De pe harta a disparut taranul roman. Nu mai e pe camp, ca-n jocul de demult. Isi muta locul in camp cu verdeata.

Romanii sunt fericiti

Ca sa ne arate cat de fericiti suntem noi cu cvartetul BUBA la putere, un filozof portocaliu ridica in slavi conducerea inteleapta si binefacerile crizei. Cica recesiunea a venit cu oportunitati extraordinare, fiind adevarata mana cereasca. Dar mana nu se referea la agricultura, evident, ci la reforme, a statului, a scolii, a administratiei si a ce-o mai fi. Asadar, reforma pe paine. Cu mult circ. Mesajul era clar: grau, barabule, porci etc. putem lua de oriunde, dar in tara vom cultiva numai soiurile portocalii, bine reformate. Doar ele dau rezultate scontate.

Insa am luat plasa cu armasarii, nebunii si regina vamilor. Ni s-a spus ca justitiarii sunt pe urmele lor, iar clipa cand mita din vami va ingrasa pensiile se apropie. Or nici vorba de asa ceva. Voiau numai s-o stranga de gat pe bogata regina ca sa le dea mai multi bani.

Daca agricultura nu e...

Insa filozoful avea dreptate. Atata doar ca oportunitatea era in alta parte. Pretul pentru papa de zi cu zi a luat-o vertiginos in sus de luni bune, in toata lumea, dar guvernantilor nu le trece nimic prin cap. Ocupati pana peste poate sa se eternizeze in functii, nici n-au observat ca, pregatind o campanie agricola ca la carte, Romania cu adevarat ar putea iesi din necazuri in doar un an.

Cultivand tot terenul arabil, inmultind septelul, reasezand corect relatiile intre producatori si negustori, vistieria statului s-ar umple de bani. Insa, daca tragere de inima nu e, nici Doamne-ajuta nu e! Lor le convine importul. Ei iau malaiul, iar noua ne lasa stevia. Dar asta trebuie s-o spuna numai ei intre ei, la ureche, sa nu dea subiecte agenturilor mogulesti. Asa grait-a stapana.

A venit sa-i trezeasca la realitate insusi dl Ciolos, inalt comisar european pentru agricultura, dar goarna sa a sunat degeaba. Nu l-a auzit nimeni. Toti erau prinsi in batalii care pe care in comisii de integritate si congrese de batut margica. De sapte ani cauta cu infrigurare echilibrul intre coeziune si reforme. Or cand reformele n-au continut, unde sa stea biata coeziune?

Intre timp, oportunitatea s-a vestejit. Deja e prea tarziu: taranii s-au apucat de lucru. Fiecare isi cultiva cat ii trebuie. Agricultura de subvietuire. Vom trai din exportul de banane. Dupa ce au pus la pamant tara, ne tine parasuta dl Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#glont ureche Boc, #reforma Guvern PDL, #alimente scumpiri , #guvern