Glontul PDL pentru USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 21:35
7677 citiri
Glontul PDL pentru USL (Opinii)
Foto: info-suceava.com

Rezultatul alegerilor din 2012 este inevitabil. El nu poate anunta decat un singur castigator intre cele doua formatiuni politice, indiferent daca USL strange sau nu 51% dintre voturile romanilor.

Daca USL va castiga alegerile cu jumatate plus unu dintre optiunile electoratului, lupta va trece pe teritoriul lui Traian Basescu, unde litera Constitutiei, vointa presedintelui si noile migrari vor decide infatisarea viitorului Guvern.

In cazul in care Uniunea Social Liberala nu va reusi sa adune peste 50% la alegerile parlamentare, nici atunci lupta nu va fi total pierduta, insa putin probabil ca formatiunea sa reziste in razboiul cu Palatul Cotroceni.

In acest caz, chiar daca PDL va obtine doar un (nesperat) 20% in alegeri, curvasaria politicienilor si dorinta lui Traian Basescu de a nu-si scapa puterea din mana vor face casa buna pentru a mentine cele doua partide importante - PSD si PNL - in opozitie cel putin inca doi ani, pana la viitoarele alegeri prezidentiale.

Retorica propagandistica a PDL a ajuns atat de rupta de realitate, prinzand aripi dupa infrangerea rusinoasa a USL la alegerile din Neamt si Maramures, incat, de unde inainte nu sperau nici macar la un 25% la alegeri, acum sunt siguri ca vor castiga alegerile cu peste 50%.

Evident, rezultatele dezastruoase ale USL in Neamt, indiferent de acuzatiile de furt, permit liderilor democrat-liberali sa abereze orice cred ca-i va ajuta pentru a-si recastiga electoratul pierdut.

Declaratiile halucinante ale liderilor pedelisti de la scoala de vara de la Eforie Nord, care tin mai degraba de domeniul SF decat de realitate, au un scop si nu sunt facute doar din inconstienta. In frunte cu autorul de basme Sebastian Lazaroiu, democrat liberalii se declara deja castigatori ai alegerilor din 2012.

Pentru un partid care in toate sondajele de opinie nu a reusit sa adune mai mult de 15-18% aceasta este o afirmatie ce tine mai degraba de registrul psihiatriei decat de o strategie anume de campanie.

Pentru ca suntem in Romania, pentru ca electoratul a fost de fiecare data vrajit in preajma alegerilor, fara nicio exceptie, si pentru ca romanii nu au o cultura civica si politica matura, astfel de sentinte au toate sansele sa prinda si sa devina in timp ipoteze plauzibile.

Distorsionarea realitatii pana la extrem, punct din care ea devine pur si simplu de nerecunoscut pentru majoritatea buimaca si ingrozita de efectele crizei - acesta este glontul de aur pe care PDL il pregateste pentru a-l implanta in pieptul USL.

Inca o data - venind dupa infrangerea din Neamt si Maramures (unde USL nu a reusit nicaieri sa depaseasca 50%), astfel de declaratii au toate sansele sa devina credibile cel putin pentru cativa naivi, cu atat mai mult pentru cei dezinteresati, pentru nehotarati si pentru cei care nu vor sa isi iroseasca votul aiurea. O pietricica in prezent, dar care se poate transforma in ditamai bolovanul la anul.

Daca pe langa toate acestea mai adaugam degringolada din interiorul USL, aparuta in urma desemnarii candidatilor in teritoriu, daca luam in considerare numeroasele schimbari care se pregatesc legii electorale - de la votul prin corespondenta pana la diminuarea pragului electoral - vom vedea ca sansele ca Uniunea Social Liberala sa obtina peste 50% la alegeri devin vizibil mai scazute.

Desigur, glontul pe care pedelistii il plimba din mana in mana se poate intoarce si impotriva lor. Daca romanii vor constientiza ca aceste declaratii de invingator inainte de lupta ale liderilor pedelisti nu reprezinta decat o si mai mare sfidare la adresa traiului tot mai greu si mai sarac de la o zi la alta, atunci glontul s-ar putea sa-i nimereasca drept in cap.

Cum insa masele functioneaza dupa legi pe care nici macar Lazaroiu nu le prea intelege, iar romanii au chiar si un specific atipic, la anul este posibil orice.

Inclusiv ca PDL sa castige alegerile cu peste 50% dintre voturi. La fel de bine ca si varianta in care partidul lui Traian Basescu si Emil Boc sa aiba dificultati in a intra in Parlament. Pentru ca, nu-i asa?, nu pot ei fura cat puteti voi vota.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#alegeri 2012 PDL castiga, #USL cearta candidati, #scoala vara PDL 2011 , #guvern