Guvernul a semnat proiecte de finantare europeana de 900 de milioane de euro

Marti, 19 Mai 2009, ora 17:32
980 citiri
Guvernul a semnat proiecte de finantare europeana de 900 de milioane de euro
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a anuntat marti ca Guvernul pe care il conduce a semnat, din 22 decembrie si pana in prezent, proiecte de finantare din fondurile europene in valoare de 900 de milioane de euro.

"Asa cum stiti, in fiecare zi de marti avem intalniri pe tema absorbtiei fondurilor europene. Pana in momentul de fata, Guvernul pe care il conduc a semnat proiecte de finantare in valoare de 900 milioane de euro. Din 22 decembrie 2008 pana in prezent, am aprobat proiecte in valoare de un miliard de euro. Cele mai multe proiecte sunt pe programul operational regional", a declarat premierul.

Boc a spus ca in Programul Operational Regional exista o mare diferenta intre regiunile tarii, motiv pentru care martea viitoare va convoca o intalnire cu presedintii consiliilor judetene pentru a discuta aceste aspecte.

"In cadrul Programului Operational Regional exista diferente majore pe zone. Exista regiuni care au atras mult mai multe resurse decat alte regiuni ale tarii. De exemplu, Regiunea Nord-Est este una foarte dinamica, zona Bucuresti-Ilfov, mai putin dinamica. Marti la ora 12:00 voi avea o intalnire cu presedintii consiliilor judetene pentru a discuta aceste aspecte", a declarat Boc.

Boc a reiterat ideea conform careia cheia relansarii economice sta in investitii, relansarea creditarii si salvarea locurilor de munca si a avertizat administratiile locale ca vor ramane fara bani, daca nu organizeaza la timp licitatiile pentru lucrarile de infrastructura.

"Asa cum am declarat inca de la adoptarea bugetului, cheia relansarii economice sta in investitii, in relansarea creditarii si in salvarea locurilor de munca ale romanilor.

Vreau sa spun foarte clar ca administratiile locale care nu vor organiza la timp licitatii pentru lucrarile de infrastructura vor avea o problema in sensul ca le vom retrage fondurile", a avertizat Boc.

Presedintii celor opt consilii regionale din tara vor analiza saptamana viitoare la Guvern stadiul absorbtiei fondurilor europene. Presedintele Regiunii de Dezvoltare Nord Est, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca in unele zone sunt probleme privind contractarea banilor europeni pe Programul Operational Regional (POR).

Flutur a precizat ca in regiuni ca Oltenia, Banat sau Ilfov, gradul de absorbtie al fondurilor este de sub 10 la suta. Potrivit lui Flutur, cel mai bun grad de absorbtie, de 40 la suta, s-a inregistrat in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est din care face parte si judetul Suceava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Emil Boc, #absorbtie fonduri europene, #proiecte finantate , #guvern