Guvernul Boc suplimenteaza bugetele primariilor

Miercuri, 26 August 2009, ora 20:46
861 citiri
Guvernul Boc suplimenteaza bugetele primariilor

Primariiile vor primi 120 de milioane de lei pentru plata facturilor la utilitati si vor fi alocati 110 milioane de lei pentru plata facturilor catre CET-uri, prin tranfer de bani la bugetele locale, a anuntat miercuri premierul Emil Boc.

"Vor fi dati bani pentru investitii publice, pentru infrastuctua drumurilor judetene si pentru scoli, vom asigura resursele financiare pentru indexarea pensilor cu 2% de la 1 octombrie si pentru ca pensia sociala minima sa fie de 350 de lei. Bugetul de somaj si bugetul de pensii vor fi suplimentate.

Vom transfera 120 de milioane de lei pentru primariile pentru plata facturilor la utilitati- si vom 110 milioane de lei pentru plata facturilor catre CET-uri", a declarat Boc, enumerand cateva din proiectele actualei guvernari.

In ceea ce priveste masurile anticriza, guvernul Boc intentioneaza sa adopte masuri precum neimpozitarea profitului reinvestitit de la 1 septembrie, sustinerea productiei pentru export prin garantii si contragarantii, dar si prin realizarea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri.

Pe lista proiectelor de viitor se numara si extinderea programului Rabla pentru tractoare de la 1 ianuarie 2010 si extenderea pentru persoane juridice de la 1 septembrie 2009.

De asemenea, de la 1 ianurie 2010 premierul promite introducerea impozitul forfetar pentru activitati unde evaziunea fiscala e greu de depistat, sustinand ca "impozitul minim si-a atins scopul".

"Acest Guvern va aborda pentru prima data in ultimii 20 de ani domenii si legi pe care altii nu au avut curajul sa le abordeze. Vrem echitate, dreptate, transparenta si utilizarea cu bun simt al banilor publici", a conchis Emil Boc.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Emil Boc, #impozit forfetar, #neimpozitarea profitului reinvestit , #guvern
Comentarii
G
guvern corupt si frauda politica institutionaliza
rank 1