Guvernul Boc, un rezervor inepuizabil de penibil

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 30 Iulie 2009, ora 12:35
6487 citiri
Guvernul Boc, un rezervor inepuizabil de penibil
Foto: gov.ro

Apare Emil Boc si declara ca anul acesta membrii Guvernului nu vor pleca nici macar o ora in concediu. A doua zi aflam ca, in realitate, cel putin vreo 5 ministri sunt deja plecati in vacanta, iar altii se pregatesc si asteapta sa le fie semnate cererile de concediu.

Iese furios premierul si anunta ca Guvernul va taia sporurile bugetarilor, iar in zilele care urmeaza aflam ca majoritatea directorilor si sefilor regiilor si societatilor de stat au incasat si inca mai primesc salarii indecent de mari si pentru o tara din Occident.

Seria exemplelor poate continua cu aproape fiecare actiune si declaratie facute in forta de curajosul nostru prim-ministru - Emil Boc.

La fel de incoerente si hazardate au fost si declaratiile referitoare la masurile de restructurare a agentiilor din cadrul Guvernului, de restructurare a posturilor bugetare care nu isi au rostul si nu se justifica.

Emil Boc risca sa devina dintr-un fost parlamentar respectabil, de altfel unul dintre cei mai de temut parlamentari de opozitie pe care i-am avut in perioada guvernarii Nastase, premierul cu cea mai scazuta credibilitate din intreaga perioada de dupa Revolutie.

Desi vrea sa para fioros si sa isi impuna intr-un mod imperativ ideile si masurile, Boc nu reuseste decat sa se faca de ras de fiecare data cand prezinta o initiativa sau o masura importanta a Guvernului.

Pana cand rezultatele concrete ale masurilor sale economice anticriza ii vor distruge complet credibilitatea si increderea populatiei (sa speram ca totusi nu vom fi martorii adeveririi acestei ipoteze), Emil Boc isi distruge singur imaginea prin neputinta si lipsa de autoritate pe care le manifesta in fata unor ministri PDL si tuturor reprezentantilor PSD.

Nici macar aura lui Traian Basescu peste capul lui Boc nu mai sperie pe nimeni. De la saritul pe varfurile pantofilor, pentru a iesi mai inalt in pozele de grup, pana la lectiile de virtuozitate in manuirea coasei pe pasunile patriei, Boc lasa impresia ca vrea sa se impuna cu orice pret, ca vrea sa demonstreze tarie de caracter si un mare spirit de conducator.

Tot ceea ce reuseste Boc, in schimb, este sa creeze imaginea unui mic dictator dintr-o tragi-comedie, o piese de teatru absurd in care finalul se intrevede apocaliptic.

Dincolo de aceste probleme, Guvernul Boc este si cel mai netransparent din perspectiva modului in care se iau hotararile in cadrul sau. Nimeni nu stie ce face colegul sau de cabinet, premierul contrazice declaratiile ministrilor, iar acestia vorbesc peste capul lui Boc. Nimeni nu dialogheaza in niciun fel cu societatea civila sau cu mediul privat, iar deciziile se iau fara a fi nimeni consultat.

Interesele personale si cele de partid sunt vectorii care dicteaza majoritatea actiunilor din Executiv. Nici acest lucru nu este transparent insa, din nefericire, este destul de accentuat astfel incat sa nu treaca neobservat de cei carora le pasa in ce tara traiesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc penibil, #Guvernul Boc, #Boc coasa, #Boc salarii ministri, #Boc criza , #guvern
Comentarii
Poza aaron
aaron
rank 4
DA,LIPSA DE TUPEU AL PREMIERULUI SI ...SAPATURILE PERMANENTE ALE COMNUNISTILOR IN GUVERN, IMPOTRIVA DEMOCRAT LIBERALILOR SI A PRESEDINTELUI