Guvernul care invinge legea gravitatiei

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 22 Aprilie 2010, ora 18:41
5610 citiri
Guvernul care invinge legea gravitatiei

"Emile, de ce nu e iarna ca vara? Nu stiu Traiane, dar sa stii ca guvernul lucreaza la asta!" (...) Trece timpul. Multe veri se scurg ca iernile si multe ierni ca verile, iar marile mistere ale pamantului pun din nou stapanire peste mintile laminate ale conducatorilor nostri. Cand afara nu mai era nici iarna, dar nici vara inca nu se facuse, un alt dialog cutremura linistea metafizica a calmului popor roman. In Palatul Victoria, Boc al IV lea simte ca poate revolutiona lumea cu ideile sale si cere ajutorul supusilor (independenti totusi).

"Domnule ministru, dar tancurile cum se descurca in Afganistan....nu in Afganistan, in Irak, in nisipiul... si nu se opreau motoarele... La avioane de ce se opresc motoarele?" Trecu iarna, trecu vara, iar ecourile acestui mister nu se stinsesera. Cum facu, cum nu facu, ministrul cel specializat in tot ce misca, zboara si inoata ii dadu lui Boc raspunsul. Pe loc. "Domnule prim-ministru, pe nisipul fierbinte ... se mai si opreau (spuse Oprea). Dar, de regula, au functionat. Spun specialistii, ca i-am intrebat, (...) datorita (?!) lipsei de oxigen se opresc motoarele la avioane", incheie ministru explicatia.

Multe emotii ii trecura pe martorii dialogului platonic dintre puternicii zilei. Pe unii ii pandea frica, pe altii jena, pe cei mai multi rasul ii inghiontea, iar restul se rugau sa nu ii loveasca si pe ei luminatul Boc al IV lea cu vreun alt mister existential. In timp ce jurnalistii inroseau deja telefoanele anuntand in redactii bomba stiintifica cu care premierul a cutremurat pamantul, solutia salvatoare pentru iesirea din criza lovea masa Guvernului de unde nimeni nu se mai astepta.

Intaiul cap al Executivului demonstreaza tuturor ca nu degeaba a fost framantat de un asa de mare mister si, precum marul lui Newton, solutia cade ca o para in gura lui ..."sunt convins ca vor gasi solutii... vor gasi si avionale solutii (sa mearga) prin particulele din norul vulcanic". Domnule premier, la asa ceva nu mai visam! De fapt, oricum, nu ne mai asteptam la nimic bun. Nu mai speram sa iesim din norul vulcanic. Ba chiar ne gandeam ca de aici vom si pieri in 2012.

Cata profunzime si subtilitate stiintifica in enigma tancurilor zburatoare si avioanelor de patrula prin desertul Irakului! Cum sa mai fii suparat ca bugetul se gripeaza si pensile scad, ca salariile profesorilor se diminueaza, ca bugetarii se antreneaza pentru marea disponibilizare, cand mintea marelui Boc al IV lea este chinuita de mistere de o asemenea amploare.

Cum sa te mai superi cand vezi cata pasiune stiintifica ascunde aparent neframantatul Boc, cand auzi care sunt preocuparile zilnice ale omului care in aceeasi zi anuntase ca ne pregateste schimbarea Constitutiei in cele mai importante puncte, diminuand puterea Parlamentului si intarind-o pe cea a Presedintiei?

Boc al IV lea va ramane cunoscut in istorie ca inventatorul tancului zburator si al avionului care strabate norii vulcanici. Premierul Romaniei a ratat sansa unei cariere stiintifice autentice, dar insista sa ramana in memoria colectiva ca intaiul hopa-mitica al tarii, magicianul care transforma alba in neagra. Emil Boc pare ca isi doreste sa fie pomenit peste ani ca primul om care s-a ridicat de la pamant, invingand legea gravitatiei dupa ce o va declara neconstitutionala. Pamantenii va ureaza succesuri in cosmos!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#guvern Boc legea gravitatiei, #guvern Boc tancuri avioane, #Boc avion tancuri , #guvern