Guvernul isi asuma raspunderea pe 15 septembrie

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 11:38
2646 citiri
Guvernul isi asuma raspunderea pe 15 septembrie
Foto: Realitatea TV

Liderii coalitiei de guvernamant au decis in sedinta de luni ca premierul Emil Boc se va prezenta in plenul Parlamentului, impreuna cu membrii Cabinetului, pe 15 septembrie, pentru a-si asuma raspunderea pe cele trei proiecte de legi, trimise deja celor doua camere legislative.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ca s-a cazut de acord pe calendarul asumarii raspunderii si a prezentarii Executivului in Parlament.

"Data este 15 septembrie, pentru ca luni este inceperea noului an de invatamant (...) Birourile Permanente vor acorda termene pentru amendamente, vor hotari cate zile vor avea la dispozitie pentru depunerea acestora", a precizat Flutur estimand ca cel mai probabil termenul fixat va fi ziua de vineri, urmand ca ulterior sa se definitiveze in sedinta de Guvern forma finala a legilor care vor fi prezentate marti 15 septembrie in Parlament.

Pe de alta parte, in sedinta coalitiei s-a mai decis prezentarea in Guvern a unui memorandum legat de finantarea infrastructurii rutiere, mai precis a 10.000 de kilometri de drumuri judetene, in conditiile in care in acest moment o treime sunt doar pietruite sau de pamant.

Flutur a precizat ca modernizarea se va face "pe credit furnizor, dar si din bani de la bugetul de stat", o situatie exacta a acestora urmand sa fie prezentata de catre ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga.

De asemenea, in sedinta de luni a Coalitiei au mai fost abordate probleme legate de pregatirea pentru iarna, incalzirea localitatilor, situatia CET-urilor si alocarea de resurse.

Basescu vorbeste in Parlament pe 15 septembrie

Presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului in aceeasi zi in care Guvernul isi asuma raspunderea pe cele trei pachete de legi, potrivit deciziei luate in sedinta Birourilor Permanente reunite de luni.

"Am analizat imprejurarea, pentru ca 14 septembrie este o data extrem de importanta pentru marea majoritate a romanilor, in sensul ca incepe scoala iar oamenii sunt prezenti la deschiderea anului scolar. Biroul permanent i-a cerut presedintelui sa fie prezent pe data de 15 septembrie, urmand ca in conformitate cu programul sau sa stabilim si ora", a declarat Ion Chelaru, luni.

Presedintele Traian Basescu a trimis, pe 1 septembrie, o scrisoare Parlamentului, cerand sa se adreseze plenului pe 14 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#asumare raspundere educatie, #asumare raspundere Boc, #legile Educatiei Coalitie , #guvern