Guvernul vrea sa inceapa construirea de camine de batrani

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 23:12
1199 citiri
Guvernul vrea sa inceapa construirea de camine de batrani

Primul-ministru Emil Boc le-a solicitat prefectilor sa-i trimita in termen de doua saptamani informari privind locatiile cele mai potrivite pentru construirea de camine pentru batranii singuri, Executivul intentionand sa demareze un asemenea program de constructie in parteneriat cu mediul privat.

Boc a facut aceasta solicitare in cadrul videoconferintei cu prefectii pe care a avut-o duminica.

"Va cer ca in doua saptamani sa faceti o analiza, impreuna cu presedintii consiliilor judetene si cu primarii de municipii, a locatiilor potrivite pentru construirea unor camine pentru batranii singuri in fiecare judet. Dorim si un raport privind situatia actuala, cate exista actualmente si la ce capacitate functioneaza", le-a cerut Boc reprezentantilor in teritoriu ai Executivului.

Emil Boc a spus ca Guvernul ia in calcul construirea unui nou camin de batrani in fiecare judet printr-un program guvernamental ca urmare a semnalelor primite din teritoriu. Premierul a precizat ca intentioneaza sa implice in acest program si mediul privat, astfel incat caminele sa fie edificate in urma unui parteneriat public-privat.

Totodata, primul-ministru a spus ca prefectii vor trebui sa identifice din timp, impreuna cu primarii, locurile cele mai potrivite de gazduire a celor fara adapost in cazul in care vremea devine nefavorabila.

"Gerul ne-a aratat cat suntem de vulnerabili in aceasta situatia. Cereti fiecarui primar sa va prezinte din timp locatiile pentru persoanele fara adapost", le-a spus Boc prefectilor in cadrul videoconferintei de duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#guvern constructie camine batrani , #guvern
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Sa intelegem ca aceasta este una din masurile anti-criza a guvernului???