La ce agentii renunta ministerele?

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 07:46
8750 citiri
La ce agentii renunta ministerele?

Guvernul promite ca va reduce numarul de agentii si autoritati, premierul Emil Boc cerandu-le, saptamana trecuta, ministrilor, sa vina cu propuneri concrete in acest sens. Cat de repede se misca acestia, ramane de vazut.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, sustine ca a transmis, vineri, in scris, la Guvern, propunerile pentru ministerul sau si asteapta discutia cu Emil Boc.

"Sigur, am avut un termen. Pana vineri, la ora 11.00, am transmis propunerile si acum lucram la punerea lor in practica, se lucreaza deja la actele normative", a declarat el.

Din cele 18 unitati subordonate ministerului, 7 agentii vor fi comasate, desfiintate sau trecute ca directii in cadrul MADR, potrivit Gandul.

La Ministerul Muncii, 3 agentii urmeaza sa fie trecute in cadrul ministerului sub forma unor directii, asta presupunand o reducere de personal si de cheltuieli, deoarece structurile care se suprapun vor fi desfiintate.

La Ministerul Sanatatii se vor face si comasari, si aduceri de institutii in subordinea ministerului. Spre exemplu, Institutul National de Medicina Sportiva ar trebui sa intre in subordinea Ministerului Educatiei, iar Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti ar putea fi preluat in structura actuala a Ministerului Sanatatii, ramanand astfel fara personalitate juridica.

Modificari se vor face si la Ministerul Mediului. "Am transmis (lista cu agentiile guvernamentale - n.r) si o sa am o discutie bilaterala cu el. Nu e nimic batut in cuie pana nu vorbesc cu premierul", a declarat Laszlo Borbely.

Nici la Ministrul Educatiei nu e cunosc cu exactitate modificarile, Daniel Funeriu fiind foarte secretos.

"Lista cu propunerile privind agentiile - n.r.) e pentru Guvern, nu pentru presa. Eu fac, nu spun! Nu spun nimic", a declarat acesta.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#taiere agentii, #agentii ministere , #guvern