Legatura lui Emil Boc cu Apostu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 21:55
5270 citiri
Legatura lui Emil Boc cu Apostu (Opinii)
Foto: facebook

Are PDL vreun primar cinstit? Aceasta ar fi o intrebare legitima, daca ar fi sa privim obiectiv actiunile procurorilor DNA.

La nivelul constiintei publice, intrebarea are legitimitate. Nici nu ar avea cum altfel, din moment ce o harta a primarilor pedelisti care au probleme cu legea ar acoperi frumos toata Romania.

E mai greu sa spui care primar dintr-un oras mare, dintre cele detinute de PDL, nu a fost cel putin audiat sau cercetat de DNA.

Exista si primari liberali si social democrati care au dosare sau au fost cercetati penal, insa numarul lor e vizibil mai mic in comparatie cu democrat liberalii.

Antonie Solomon, Mircia Gutau, Gheorghe Falca, Cristian Poteras, Sorin Apostu, Gabriel Boriga (Targoviste), George Scripcaru, Gheorghe Stefan Pinalti sunt doar cei mai cunoscuti dintre primarii pedelisti cu probleme.

Ultimele cazuri, Apostu si Scripcaru, ridica mai multe intrebari - cea mai importanta fiind - sunt ele victimele vreunui joc politic de imagine sau le-a sosit in mod onest vremea in fata unei justitii care actioneaza cat se poate de impartial?

Pentru ca traim in tara campioana la coruptie, unde totusi nu exista niciun mare spagar condamnat definitiv, ci doar duzine intregi de (cel mult) arestati preventiv, nu poti sa privesti procurorii ca pe arhanghelii dreptatii divine. Cu atat mai mult cu cat cel de-al doilea mandat al sefului DNA, Daniel Morar, va fi prelungit (pentru a doua oara!) de catre presedinte cu inca sase luni.

In acest context, exista iluminati care au incredere oarba in spectacolul facut de procurorii DNA. E foarte bine, pentru ca tocmai pentru ei lucreaza in primul rand aceste institutii ale statului asa cum o fac azi.

Nu stiu ce rezultate finale vor avea dosarele ultra justitiare ale procurorilor DNA, dar sper ca vor reusi sa demonstreze cel putin ca e o dovada de sminteala sa crezi ca justitia a actionat la comanda politica sau potrivit vreunui plan electoral care sa avantajeze un partid sau altul. Chiar si asa, arestarea lui Sorin Apostu, mai mult decat cercetarea de catre procurorii DNA a lui George Scripcaru, e atipica si naste neintelegeri.

Emil Boc neaga orice legatura cu primarul Clujului si repeta speriat doar ce vrea sa se inteleaga din scandal - noi nu mai facem zid in jurul coruptilor asa cum am facut in Parlament pentru Dan Pasat si Monica Iacob Ridzi! Boc nu stie, evident, nici despre ce vorbesc oamenii din jurul lui Apostu, care "nu se dau jos din pat pentru mai putin de 100.000 de euro", atunci cand fac trimitere la "number one", omul care poate debloca fonduri de rezerva ale Guvernului pentru umplerea conturilor lor.

E posibil sa nu aiba idee, desi Traian Basescu ne spusese ca Boc stia ce se intampla la Cluj de sase luni. Sa presupunem ca nu stia exact despre cine si ce e vorba, dar mai ales in cazul asta, oare premierul nu o fi fost curios sa vorbeasca direct cu Apostu, sa afle de la el ce se intampla in orasul sau, unde l-a lasat stapan?

Si daca l-a sunat sa-l intrebe de fenomenul coruptiei din Cluj, oare pe care dintre cele 17 numere de mobil l-o fi sunat?

No, apai asta-i chiar culmea! Boc trebuie sa respecte mitul omului muncitor si corect! Altfel, e ca si cum ai gandi ca indemnul lui Traian Basescu catre magistrati sa judece dupa buget, in conformitate cu evolutia crizei si nivelul PIB, poate trada tendinta generala a presedintelui de a da "sfaturi" procurorilor si judecatorilor ce sa ancheteze si cum sa judece. No, asa ceva chiar nu se poate imagina!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sorin Apostu Emil Boc, #coruptie Apostu DNA arestat, #primari PDL mita, #DNA primari PDL , #guvern