Opinii: Legea pensiilor: O buturuga mica, pregatita sa rastoarne carul mare

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 19:18
5338 citiri
Opinii: Legea pensiilor: O buturuga mica, pregatita sa rastoarne carul mare

Saptamana aceasta, Curtea Constitutionala urmeaza sa taie nodul Gordian, cu care Guvernul a legat legea pensiilor atat de strans, incat Inalta Curte nu l-a putut deznoda saptamana trecuta.

Guvernul, Opozitia, Sindicatele, pensionarii si poate chiar presedintele asteapta cu sufletul la gura si cu inima cat un purice, sa vada cum va taia Curtea nodul, cu sabia lui Alexandru.

Varianta 1: Curtea se pronunta OK

Nu-i exclus ca legea sa fie declarata constitutionala. Domnul Boc ar putea da o cupa de sampanie, la asemenea victorie, daca n-ar sti ce urmeaza dupa una ca asta. Ponta a si dat ultimatum presedintelui, ca sa n-o promulge.

Cum sa n-o promulge? De ce sa nu promulge o lege trecuta prin Parlament cu toate formele, verificata si aprobata de Inalta Curte? N-ar fi un abuz din partea presedintelui, ca tocmai el sa fie Gica-Contra, dupa ce toti ceilalti au fost pentru? N-ar iesi din asta un referendum, pe motiv ca presedintele a incalcat grav Constitutia?

Presedintele n-are incotro si trebuie s-o promulge. Exact asta asteapta si Ponta, cand il someaza sa n-o promulge. Asteapta ca sa protesteze, sa faca valuri cu motiunea, cu suspendarea, cu sindicatele, cu pensionarii, cu demonstratiile, cu grevele si cu haosul, fara care e clar ca nu iesim din criza, numai cu masuri anticriza si cu strangerea de semnaturi.

Teoria filmuletului

Punctul forte al Opozitiei este filmuletul obtinut de cei plecati din sala, care ii acuza pe cei aflati inauntru ca nu fusesera acolo, pentru ca iesisera, ca si dansii, tot afara, la bufet.

Sa fim seriosi: daca pe respectivii din Opozitie i-ar fi interesat desfasurarea evenimentelor ar fi ramas in sala, iar acum ar fi vorbit ca martori oculari, nu ca spectatori la un filmulet, despre care nu se stie nici in ce moment a fost filmat, nici daca l-a trucat cineva, poate din gluma.

In cazul cand Inalta Curte nu tine seama de filmulet, cu atat mai putin presedintelui nu i se cuvine sa faca el pe judecatorul.

Varianta 2: Curtea se pronunta NU

In acest caz, domnul Boc iese sifonat, de sampanie nu mai poate fi vorba, dar nici de motiune. O luam de la zero cu redepunerea legii, tot de Guvernul Boc. Urmeaza sa asteptam din nou votarea si, dupa caz, asistam la iesirea din sala, la filmulete facute pe ascuns, redepunerea la Curtea Constitutionala si asteptarea taierii nodului Gordian, poate spre primavara.

Intre timp, Opozitia nu sta degeaba, ea trebuie sa faca atmosfera, ca sa arate ca tine cu oamenii muncii, cu sarmanii, cu pensionarii, cu neajutoratii.

Adica, face exact ce facea si in primul caz, cand Curtea dadea OK si presedintele promulga legea: stimuleaza sindicatele sa iasa in strada, ca sa-i dea o lectie guvernului, provoaca grevele ca sa-i invete minte pe ministri si demareaza haosul ca sa-i fie de invatatura presedintelui - pentru orice eventualitate.

Concluzie

Oricum s-ar pronunta Curtea, Ponta nu va sta in loc, Antonescu ii va canta in struna, sindicatele vor canta si ele partitura dirijata de PSD, presedintele de onoare Iliescu va proroci soarta PD-L pe urmele PNTCD, iar pensionarii se vor buluci si ei, gramada, printre cei care asteapta sa iesim din criza, muncind prin oprirea lucrului.

Oricum ai lua-o, legea pensiilor ramane buturga mica, parca anume facuta ca sa rastoarne carul mare. Ca-l rastoarne, nu e mare nenorocire. Nenororcirea e ca, la noi, ca un facut, toate carele se rastoarna numai la Caracal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Legea pensiilor Curtea Constitutionala, #legea pensiilor basescu, #legea pensiilor opozitie , #guvern