Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Cand incompetenta pune stapanire pe Palatul Victoria

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 23:31
2190 citiri

Cand frustrarea fata de esecurile personale devine obsesie, ai nevoie de sprijin. Cand aceste neajunsuri personale devin o problema nationala, avem nevoie de interventia legii si a unui electorat hotarat. Incompetenta de la varful statului ne-a adus in aceasta situatie. Oameni slabi, usor de controlat se afla in fruntea guvernului, cel care trebuie sa ne aduca la liman.

Neajunsurile si esecurile personale i-au adus pe romani in situtia de a-si revarsa poftele catre consumul salbatic.

Cei care nu au reusit sa atinga acea bunastare financiara, acel nivel de trai decent spre care am aspirat odata cu intrarea in UE si-au revarsat tote frustrarile catre micile bucurii efemere.

Aparatura electronica si electrocasnica, masini si apartamente. Toate luate pe credit. Oamenii nu s-au mai gandit la efectele meschine ale viitorului, ci au vrut sa traiasca bucuria de moment a prezentului.

La fel stau lucrurile si la nivel guvernamental. Daca-i privim in ansamblu pe membrii cabinetului Boc, nu prea avem ce numara, daca folosim mult invocatele criterii de competenta ale lui Traian Basescu.

Atat de mult s-a vorbit despre aceste calitati profesionale, insa profesionistii adevarati lipsesc din structurile guvernamentale. In situtaii exceptionale, tara ar fi avut nevoie de oameni de exceptie si de masuri de calitate.

De mult ne-am intrebat de ce tine domnul Emil Boc cu dintii de scaunul Puterii, din moment ce si-a dovedit ineficienta in aproape doi ani de guvernare portocalie.

Raspunsul e simplu: slaba pregatire profesionala si esecul relativ al carierei ii fac pe acesti oameni sa traiasca la maxim efemerele momente inaltatoare ale guvernarii. Pentru un om care stie ca usile i-ar fi deschise oriunde, nu ar fi un capat de tara daca ar demisiona din cadrul guvernului.

Ce sa te faci insa cu domnul Ialomitianu, Funeriu, Botis sau Elena Udrea? Unde si-ar fi gasit astfel de oameni un loc atat de inalt? Si nu sunt subiectiv, ci ma bazez pe aparitiile publice ale acestor personaje. Aparitii care au uimit asistenta prin doza de anemie calitativa afisata.

Poate uita cineva momentele in care doamna Udrea, din pozitia de consilier prezidential pe probleme de integrare europeana, se duela cu presedintele Norvegiei si cu refuzul acestei tari de a ne primi in UE?

Sunt de omis momentele in care ministrul Funeriu repeta ca la gradinita ceea ce i se sufla din spatele salii? Despre limbajul de lemn al domnului Ialomitianu, care nu arata nici pe departe a economist, cuvintele sunt de prisos. Sau despre ministrul Borbely, care, in miezul inundatiilor, declara ca este dispus sa invete mai multe despre diguri?

Intr-o situatie de exceptie, Bulgaria a adus in fruntea finantelor tarii un profesionist din top 100 mondial. Noi am replicat cu acest domn Ialomitianu, bazandu-ne doar pe principiul ca vine din minister si cunoaste oamenii. Atat de bine i-a cunoscut, incat era aproape sa fie linsat in propriul birou.

Reforma invatamantului se vrea a fi facuta de Funeriu, ministrul cu idei nastrusnice. Plin de doctorate internationale, cunoscator in ale pixelilor albastri, dar fara studii echivalate in Romania.

Ce mai merge bine in aceasta tara? Unii zic ca primaria Sibiului si SMURD. Altii au crezut ca Emil Boc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#guvern Boc ministri, #decizii guvern Boc, #Cabinet Boc , #guvern