PD-L vrea ajutoare de stat pentru persoanele defavorizate

Marti, 01 Iulie 2008, ora 16:01
793 citiri
PD-L vrea ajutoare de stat pentru persoanele defavorizate

In urma consultarilor de la Palatul Cotroceni care au avut loc intre presedintele tarii si partidele politice, presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat ca Guvernul trebuie sa elaboreze un set de masuri pentru persoanele defavorizate.

Boc a anuntat ca solutiile propuse de Partidul Democrat Liberal au pornit de la cele trei principii rostite intr-o declaratie data de Emanuel Barosso.

Astfel PD-L anunta ca este nevoie de masuri punctuale si precise menite sa ajute acele categorii defavorizate care nu reusesc sa duca un trai decent in urma valului de scumpiri la carburanti, energie electrica, gaze si alimente.

"Guvernul trebuie sa aduca solutii concrete pentru a ajuta pensionarii si persoanele care nu pot face scumpirilor. Trebuie sa pastram echilibrul societal astfel incat sa nu exista foarte putini si foarte bogati si foarte multi dar foarte saraci", a mai spus Boc.

Presedintele PD-L a reiterat ideea ca guvernarea trebuie sa acorde ajutoare de stat pentru caldura si energie, sa majoreze punctul de pensie, sa majoreze salariul minim pe economie la 575 de lei si sa acorde alte compensatii directe.

Cu toate acestea Emil Boc a anuntat ca partidul sau a ajuns la o concluzie comuna cu presedintele tarii si anume ca toate aceste masuri nu trebuie sa arunce Romania intr-un proces inflationist.

"Guvernul trebuie sa tina cont ca aceste masuri sa nu arunce tara intr-un proces inflationist care sa se intoarca mai tarziu impotriva noastra", a completat Boc.

Stolojan: Romania are potential de exportatoare de produse agricole

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca la discutiile de la Administratia Prezidentiala s-au dezbatut strategii pe termen mediu si lung, pentru ajustarea de preturi in domeniul energiei.

Pentru reducerea dependentei fata de importurile masive de energie, PD-L a propus masuri de economisire a energiei, spre exemplu prin modificarea standardelor nationale cu privire la izolarea termica, pentru ca "se construieste mult, dar multe cladiri se fac fara izolare termica".

"Se impune dezvoltarea resurselor regenerabile de energie, in conditiile in care 20 % din suprafata arabila este neutilizabila si poate fi folosita pentru sursele de energie regenerabila", a mai subliniat Stolojan.

Theodor Stolojan a aratat ca agricultura Romaniei trebuie sa devina exportatoare de produse: "Romania va suferi din plin socul cresterii preturilor la alimente, pentru ca este net importatoare de produse agricole, desi are potential de exportatoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful serviciilor de informații militare...
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa a înregistrat în 2023 un număr-record de zile în care căldura resimţită de corpul uman a fost ”extremă”, din cauza unei temperaturi de peste 35°C-40°C. Efectul asupra...
#caldura, #Emil Boc, #ajutor, #energie electrica , #guvern