Revolutionarii ii cer lui Boc sa nu le taie drepturile banesti (Video)

Luni, 18 Iulie 2011, ora 11:55
2173 citiri
Revolutionarii ii cer lui Boc sa nu le taie drepturile banesti (Video)
Foto: Arhiva

Reprezentantii mai multor organizatii de revolutionari s-au dus luni la sediul Guvernului pentru a-i cere lui Emil Boc sa nu le retraga alocatiile, dupa ce acesta a declarat ca ar trebuie acordate cu prioritate urmasilor persoanelor decedati sau familiilor cu raniti in urma Revolutiei.

Acestia au fost primiti de catre conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, pentru o discutie pe acesta tema, informeaza Mediafax.

In urma intalnirii revolutionarii au cerut secretariatului de stat sa duca la bun sfarsit mai multe obiective si sa faca mediere intre ei si guvern.

Acestia cer aplicarea corecta a legii 341, respectarea adevarului istoric, masuri urgente de adoptare a unor acte normative: finalizarea urgenta a reformei constitutionale, adoptare legii lustratiei, legii raspunderii ministeriale, finalizarea urgenta a dosarelor revolutie si mineriadei.

Revolutionarii mai cer ca pe timpul emisiunilor radio tv, sau in articolele de presa scrisa, sa se mentioneze in randul unor formatori de opinie, care au desfasurat activitati inainte de 89, daca au colaborat sau nu cu securitatea si ce functie politica au avut la acea vreme.

Premierul Emil Boc s-a pronuntat joi, la un post de televiziune, pentru acordarea subventiilor doar pentru urmasii celor decedati sau raniti in Revolutia din 1989.

"Cred ca (n.r. - stipendiile alocate revolutionarilor) se mai justifica doar pentru urmasii celor decedati in revolutie. Avem in analiza un asemenea demers, nu este usor, pentru ca este o tema sensibila si grea in acelasi timp, dar cred ca daca vrem sa fim corecti cu bugetul tarii si cu romanii ar trebui sa ne preocupe in primul rand soarta acelora care sunt urmasii celor decedati in revolutie sau raniti, restul cred ca deja 20 de ani sunt suficienti si cred ca ar trebui sa reintram in randul lumii in privinta drepturilor si obligatiilor", a spus Boc, subliniind ca subventiile alocate revolutionarilor intr-un an reprezinta sume importante, care se ridica la milioane de euro.

Vezi cum vrea Boc sa aloce drepturile materiale ale revolutionarilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#revolutionari intalnire Emil Boc, #discutie bani revolutionari , #guvern