Sindicatele, dupa intalnirea cu Boc: Nu va exista restructurare adevarata

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 15:48
1322 citiri
Sindicatele, dupa intalnirea cu Boc: Nu va exista restructurare adevarata
Foto:Realitatea TV

Sindicalistii s-au declarat nemultumiti de dialogul cu premierul Emil Boc pentru noul Cod al Muncii, iar Bogdan Hossu de la Cartel Alfa a acuzat chiar faptul ca restructurarea promisa de seful Guvernului in 2011 nu va fi una reala, ci una din care va beneficia clientela actualei Puteri.

"Cat timp mecanismul e nefunctional, este un eufemism sa credem ca 2011 va permite o restrucrurare adevarata. Se va face o restructurare pentru persoanele legate de actuala Coalitie", a spus Hossu dupa discutiile cu premierul Emil Boc asupra noului Cod al Muncii.

Totodata, Hossu s-a arata de parere ca noul cod va crea probleme mari pentru angajati, care vor avea mai putina protectie in fata abuzurilor.

"In proiectul de Cod al Muncii sunt mai multe componente care dereglementeaza piata muncii, punand salariatii in imposibilitate de a reactiona la abuzurile angajatorilor. I-am spus asta domnului Boc si Domnia sa a spus ca rebuie analizate punct cu punct. Ingrijorator e faptul ca e necesar un pachet de legi pe munca datorita faptului ca n-ar exista coerenta in decizia Parlamentului Romaniei, ci doar in pachet", a adaugat Hossu.

Un alt lider sindical, Marius Petcu de la Sanitas, a acuzat si el modul in care s-au purtat discutiile cu seful Guvernului, aratand cu degetul spre faptul ca dialogul a fost mai mult simulat si ca proiectul de lege nu mai poate fi modificat.

"Domnul Boc a spus ca proiectul nu mai poate fi modificat(...)De fiecare data am fost pusi in fata faptului implinit. Daca nu exista negociere, nu vom mai participa la dialog. Deocamdata am avut un dialof formal, vrem sa avem un dialog real de maine", a spus Petcu.

Anterior, Hossu l-a acuzat pe premierul Boc pentru faptul ca a confundat problematica la discutii.

"Domnul Boc confunda problematica Codului muncii cu Codul fiscal. Problema dansului era ca patronatele si sindicatele asa nu reduca contributiile sociale, am explicat ca nu e vorba de asa ceva", a spus liderul sindical.

El a mai acuzat totodata si Banca Nationala a Romaniei pentru studiile pe care le face despre piata muncii.

"BNR, care face anumite studii, nu are calitatea sa faca studii pe piata muncii. Aberatiile care se fac de persoane care nu au pregatirea necesare, iar cele facute de institute ca cele de la Organizatia Mondiala a Muncii nu sunt luate in seama".

Hossu a concluzionat ca sindicatele au fost chemate la discutii "ca sa simuleze dialogul".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#negocieri sindicate cod munca, #cod munca , #guvern