Viermii au demnitatea lor, iar ramele sunt mai inteligente decat cred altii (Opinii)

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 21:07
3864 citiri
Viermii au demnitatea lor, iar ramele sunt mai inteligente decat cred altii (Opinii)
antena 3

Senatorul pedelist Urban ne include in categoria viermilor care nu sunt dispusi sa accepte schimbarea unui sistem, in timp ce presedintele Basescu glasuia, acum ceva timp, ca nu mai vrea sa ne taram ca ramele pentru a fi primiti in Schengen.

Dragi domni, rame, viermi, cum vreti sa ne spuneti, v-am aratat in Piata ca si aceste taratoare au demnitatea lor, au pasuri pe care dumneavostra deocamdata nu sunteti dispusi sa le ascultati.

In al doilea rand, viermii si ramele se pare ca au chiar si inteligenta si decenta, ceea ce domnul Urban nu prea arata ca are. Sigur, dansul, in comparatie cu viermii, are posibilitatea ca, atunci cand soarta il loveste, sa dea o fuga pana la Viena, exact unde a fugit si Basescu cand l-a durut coloana. Viermii insa sunt nevoiti sa roada din acelasi cadavru putred al sistemului medical romanesc. Viermii stiu ca, ceea ce Basescu numea reforma sanatatii, nu reprezenta decat un alt joc de-a "sa facem ceva, ca oricum n-avem ce face".

Cam asa cataloga, in urma cu doi ani, senatoarea PDL, Placinta, actiunile Elenei Udrea de la Ministerul Turismului. "Ei si ce, bine ca se face ceva", spunea doamna Placinta, desi toate eforturile doamnei Udrea la minister au ramas fara un rezultat cantitativ, pana in ziua de zi. Noua lege a Sanatatii - o lege anuntata in graba, facuta pe fuga si nedezbatuta de nimeni. Evident, atunci cand Raed Arafat a incercat sa o aduca putin in dezbatare publica, chiar televizata, Traian Basescu a intrat in direct retezandu-i scurt avantul si spunandu-i ca demisia este singura solutie pentru domnia sa.

Despre ce dezbatere vorbeste Basescu, daca nici macar un om important din sistem nu este lasat sa-si expuna public ideile? Simplul fapt, ca expui pe un site un proiect de lege, se poate numi dezbatere publica? Stati, sa nu uitam ca de Anul Nou, Traian Basescu a postat un mesaj pentru popor exact pe site-ul Administratiei Prezidentiale, spunand ulterior, pin vocea lui Valeriu Turcan, purtator de cuvant al Cotrocenilor, ca cine ar fi vrut sa vada urarile prezidentiale ar fi trebuit sa se uite acolo. Sincer, l-am sunat pe taica-miu si mi-a spus ca a incercat sa-l vada, dar nu a putut sa deschida netul. Al naibii televizor, prindea doar Pro TV-ul.

Sa revenim la strada insa. Nimeni din cercurile Puterii nu pare a intelege ceva, din ceea ce se intampla in Piata Universitatii. Majoritatea oamenilor care se afla acolo, si nu numai, spun, de cate ori au ocazia, ca nu foamea i-a scos in strada, ci dorinta de a-si recapata demnitatea. Demnitate pe care si-au pierdut-o nu o data cu scaderea salariilor sau impozitarea pensiilor, ci in momentul in care Basescu a inceput sa catalogheze si sa puna etichete, dupa bunul plac, diferitelor categorii socio-profesionale.

In momentul in care, despre Raed Arafat, Basescu a spus ca este cel mai mare dusman al noii Legi a Sanatatii, desi omul nu-si asumase decat cateva puncte referitoare la sitemul de urgenta, cetatenii de rand s-au regasit in persoana doctorului de origine palestiniana. Oamenii au rememorat toate momentele in care Traian Basescu facea referire la "asistatii care paraziteaza sistemul", fara a veni cu date concrete, la profesori incapabili sa reformeze un sistem si la medicii care au aratat ca dau chix in peste 40 la suta din cazurile in care sunt nevoiti sa puna un diagnostic unor boli. Basescu si-a trimis la inaintare chiar un consilier, pe Catalin Avramescu, care spunea ca, decat sa mearga la doctor, mai bine se trateaza cu ceai de paducel.

Ce mai stiu viermii si nu ne spune domnul Urban? Taratoarele s-au saturat sa vada cum de trei ani tara este practic neguvernata. Cum neguvernata, va veti intreba. Emil Boc ce e? Raspuns: FMI, cand vine in Romania, merge intai la Cotroceni. Alt raspuns il voi da, oferind o parte dintr-un discurs sustinut recent de premier: "Combaterea evaziunii fiscale a ramas obiectivul nostru si in 2012, la fel ca si in 2011, doar ca acum am fost mandatati sa analizam anumite goluri legislative si sa propunem solutii Guvernului, in urmatoarele doua saptamani".

Deci, Guvernul Boc este la putere de aproape 4 ani, in fiecare an punandu-ne aceasta placa cu combaterea evaziunii. Mai dati-i patru ani si va va da o Romanie curata, zic eu. Cam cum zicea Basescu, dupa suspendarea si reinscaunarea populara din aceeasi Piata a Universitatii: "dati-mi si un Parlament si veti vedea ce poate Romania!". Dumneavoastra ce credeti, e Romania guvernata?

"Pe scurt, prejudicii constatate de 3,2 miliarde lei (752 milioane euro) si abateri cu caracter financiar-contabil, de 38,4 miliarde lei, (9,1 miliarde euro), la cele 2751 de entitati de stat controlate, dintr-un total de 11281, adica la 24,4%(..) Imi aduc aminte, in Rapoartele Curtii de Conturi pe anii 2008 si 2009, nivelul abaterilor cu caracter financiar constatate au fost de 9,8 miliarde euro, respectiv 10 miliarde euro. In anul 2010, se mentine trendul, cu 9,1 miliarde euro".

Acesta este un rezumat a ceea ce scrie analistul Ionel Blanculescu pe blogul sau. Nu exista indoiala ca toata opinia publica a auzit despre rapoartele dese ale Curtii de Conturi si despre faptul ca nimeni de la Putere nu le-a bagat in seama. Ar fi insemnat sa-si bage mortu-n casa, pentru ca toate institutiile bugetare si companiile de stat sunt conduse de membrii coalitiei de guvernare.

Viermii insa au bagat la cap si s-au revolat, vazand ca regimul actual nu vorbeste niciodata despre toate aceste nereguli. Cum sa nu se revolte viermii, ramele si nevroticii cand aud ca miliarde de euro sunt cheltuite ilegal in companii de stat si institutii bugetare, iar Guvernul clameaza ca programele sale austere de-abia au reusit sa echilibreze bugetul cu cateva sute de milioane euro. Cum sa nu se irite viermii, cand stiu ca Romania n-a fost in stare sa absoarba decat 3,5 la suta din fonduriile puse la dispozitie de UE, comparativ cu polonezii care se lauda cu procentaje apropiate de 100 la suta?

De ce sa taca viermii daca stiu ca Romania a pierdut 3 miliarde de euro, ca urmare a incapacitatii de a vinde niste certificate verzi. Cine-i de vina pentru toate aceste nereguli? Raspuns: functionarimea de stat, guvernamentala, care, din cauza pregatirii profesionale slabe, sta si legumeste pe bani multi. Deci, care-s viermi, domnule Urban?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#proteste, #Iulian urban viermi, #Basescu rame, #guvernare Emil Boc, #Controale Curtea de Conturi, #Ionel Blanculescu analize , #guvern