Vosganian: Boc este iresponsabil daca spune ca economia este in colaps

Miercuri, 23 Ianuarie 2008, ora 19:47
1673 citiri
Vosganian: Boc este iresponsabil daca spune ca economia este in colaps

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, spune ca afirmatiile liderul PD-L, Emil Boc, potrivit carora economia nationala este in colaps din cauza politicilor Guvernului, sunt iresponsabile si il acuza ca foloseste situatia economiei mondiale, care afecteaza si Romania, in scopuri politicianiste.

"Mi se pare incorect, nu doar din punct de vedere politic, sa utilizezi evenimente care au loc pe pietele internationale energetice, evenimente care au loc in economia mondiala, drept instrument politic in Romania. Eu cred ca, in astfel de momente, clasa politica este datoare, prin solidaritate, sa diminueze eventualele riscuri pentru Romania si nu sa dea aparenta unei destabilizari", a declarat Vosganian.

Vosganian a contracarat afirmatiile liderului PD-L argumentand ca pretul energiei a avut o crestere "fara precedent" la nivel mondial, in 2007, in conditiile in care in Romania, in acelasi an, pretul gazelor naturale si al energiei a avut "o usoara scadere per ansamblu".

Ministrul a adaugat ca PIB-ul Romaniei s-a dublat in 2007, calculat in lei, iar in echivalent euro a crescut de la 54 de miliarde la 120 de miliarde de euro."Este o crestere spectaculoasa", a apreciat ministrul.

"Ideea de a face guvernul raspunzator de efectul crizelor de pe pietele internationale mi se pare, in contextul in care Romania este subiectul unor dezbateri ale agentiilor internationale de risc, o iresponsabilitate", a declarat ministrul.

"Guvernul si BNR trebuie sa ia masuri rapide de redresare economica, pentru a impiedica colapsul economic care ne paste si nu doar ne paste, ci devine o certitudine in fiecare zi", a citat Vosganian din declaratia liderului PD-L.

"Deci este o certitudine pascanda. (...) Spunand ca noi suntem un fel e ovaz proaspat pe care il paste colapsul, este, in opinia mea, un politicianism", a comentat ministrul declaratia lui Boc, despre care a afirmat ca este "ingrijorat in cuvinte, dar ofera foarte putine solutii".

Presedintele PD-L, Emil Boc, le-a solicitat, miercuri, primului ministru Calin Popescu Tariceanu si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa vina in Parlament si sa prezinte solutii pentru redresarea economica a tarii.

Boc a sustinut ca majorarea pretului la gaze va arunca in aer facturile romanilor si vor anula efectele majorarii pensiilor.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#vosganian, #boc, #economie, #colaps , #guvern
Comentarii
G
Georgica Boerica
rank 1
Sa ne cunoastem HULIGANII POLITICI , 322 Hoti, PSD+PNL+UDMR+PC , greci, armeni, moldoveni, tigani, olteni etc