Boc: Anul politic 2012 va fi anul PD-L si al actualei coalitii de guvernare

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 12:22
2146 citiri
Boc: Anul politic 2012 va fi anul PD-L si al actualei coalitii de guvernare
Foto: Realitatea TV

In ciuda atacurilor din ce in ce mai dure ale Opozitiei, premierul Emil Boc este convins ca anul 2012, an al celor mai apropiate alegeri locale si parlamentare, va fi anul PD-L si al partidelor care sustin astazi coalitia de guvernamant.

Declaratia a fost facuta sambata, la Poiana Brasov, unde a avut loc o intalnire a conducerii PD-L cu cei peste 1.000 de primari si viceprimari ai partidului din toata tara.

"Anul politic 2012 va fi anul PD-L si al partidelor care sustin astazi coalitia de guvernamant, pentru ca vom putea demonstra ca am reusit sa scoatem Romania din recesiune, sa o ducem pe crestere economica, sa avem asigurate platile cu salariile si pensiile", a sustinut liderul PD-L.

Emil Boc a mai spus ca a cerut colegilor de partid prezenti la intalnire sa faca tot posibilul pentru a absorbi cat mai rapid si mai consistent fonduri europene pentru punerea in aplicare a proiectelor locale de investitii in infrastructura, grabind in acest fel relansarea economica.

Premierul le-a atras atentia primarilor PD-L ca "fondurile europene nu au culoare politica, ele sunt ale Romaniei si ale romanilor", si ca banii trebuie cheltuiti transparent, in conformitate cu legile in vigoare. Totodata, el i-a asigurat ca, desi daca nu vor fi favorizati prin acordarea de sume preferentiale pentru cofinantarea proiectelor, vor fi sprijiniti de partid sa intocmeasca proiecte cat mai bune.

"PD-L ofera colegilor de partid expertiza, iar ei trebuie sa participe in competitii corecte(...) Absorbtia fondurilor europene trebuie sa ramana un proces echidistant, ei trebuie sa faca proiecte de cea mai buna calitate", a subliniat premierul.

De asemenea, el i-a asigurat pe colegii sai ca va propune modificarea legislatiei pentru consolidarea statutului primarului, in conditiile in care edilii locali au puteri de decizie limitate.

Statutul primarului trebuie consolidat in Romania si din perspectiva raportului pe care il are cu Consiliul Local, dar si din perspectiva statutului juridic, astfel incat sa nu poata fi amendat de toata lumea. Practic, astazi este amendat de oricine, dar are puteri limitate de decizii in foarte multe domenii. Si, nu in ultimul rand, faptul ca este actionat in judecata in nume propriu, fara sa aiba legatura cu natura functiei, poate sa ii agraveze si sa il puna in dificultate in exercitarea mandatului, de aceea vom avea in vedere modificarea legislatiei administratiei publice locale pentru consolidarea statutului primarului, indiferent de culoarea politica a acestuia", a punctat seful Executivului.

"In concluzie, cred ca aceasta armata extraordinara a primarilor PD-L isi va indeplini mandatul in fata cetatenilor care i-au ales si sunt convins ca in 2012, fiind primii care intra in batalia electorala, vor castiga", s-a aratat optimist Emil Boc.

Intrebat de jurnalisti cu ce mandat se va duce PD-L, luni, la consultarile de la Cotroceni in privinta Legii pensiilor, acesta a spus ca o decizie in acest sens va fi luata luni, in forurile de conducere ale partidului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Boc primari PDL, #Boc fonduri europene, #Boc Legea pensiilor , #PDL