Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc, despre comasare: UE spune nu, dar Romania vrea sa fie mai catolica decat Papa

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 18:02
1944 citiri
Boc, despre comasare: UE spune nu, dar Romania vrea sa fie mai catolica decat Papa
Foto: Arhiva

Fostul premier Emil Boc considera ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei, care ar putea fi organizat odata cu alegerile europarlamentare, "legal, nu poate fi oprit" dar, moral, ar putea sa nu fie organizat, pentru ca nu ar trebui sa se suprapuna "peste problematica UE".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza decizia USL de comasare a alegerilor pentru PE cu referendumul de revizuire a Constitutiei, Emil Boc a spus ca normele europene spun ca nu ar trebuie sa se suprapuna alegerile europarlamentare peste alte evenimente politice interne, dar aceasta prevedere este doar o recomandare.

Ponta preia argumentele lui Boc pentru a comasa referendumul cu europarlamentarele

"Am o parere proasta, dar nu este interzisa de lege. Era de recomandat, si asa spun si normele europene, sa nu se suprapuna alegerile europarlamentare peste alte evenimente politice interne, dar este numai o recomandare a UE.

Gandindu-ma insa, cand noua ni s-a anulat decizia de comasarea a alegerilor, Ponta si Antonescu ne-au cerut demisia, iar acum ei fac acelasi lucru. Norma este de recomandare din partea UE, iar Romania nu vrea sa fie in concordanta cu ce este in UE, vrea sa fie mai catolica decat papa si vrea sa organizeze referendumul. Legal nu poate fi oprit, moral ar putea sa nu fie organizat, pentru ca nu ar trebui sa se suprapuna peste problematica UE", a spus Boc.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa sedinta USL, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Victor Ponta, ca USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei odata cu europarlamentarele.

Liderul PNL a precizat ca nu crede ca prin decizia USL va fi estompata tema alegerilor europarlamentare prin referendumul de revizuire.

De asemenea, premierul Victor Ponta a fost intrebat daca USL are in vedere desfasurarea referendumului de revizuire a Constitutiei pe parcursul a doua zile.

"Conform ultimei decizii a Curtii Constitutionale, care tocmai asta a sugerat, ca este necesara o prezenta cat mai importanta...si da, in mod normal organizam sambata si duminica", a afirmat Ponta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc comasare, #Emil Boc referendum europarlamentare, #Emil Boc UE comasare, #comasare europarlamentare referendum , #PDL