Ziare.com

Boc, despre listele cu nume: Unii colegi incearca sa faca lobby (Video)

de Diana Robu
Duminica, 15 Mai 2011, ora 14:35

   

Boc, despre listele cu nume: Unii colegi incearca sa faca lobby (Video)
Premierul Emil Boc a declarat duminica presei ca listele cu nume care sunt impartite delegatilor la Congresul PD-L sunt opera celor care isi fac astfel lobby, drept dovada ca Ion Ariton se afla pe lista, desi s-a retras din cursa la vicepresedintie.

"Probabil ca fiecare dintre colegi incearca sa faca lobby in interiorul Conventiei, dupa cum vedeti. Listele au aparut create ad-hoc, pentru a-si face lobby unii sau altii, vedeti ce lobby si-au facut, daca pe liste apar si unii care s-au retras.

Nu este o decizie a conducerii, cel care decide este colegul nostru, care voteaza in cabina de vot. Sunt vreo patru solutii diferite, ale colegilor care pur si simplu doresc sa isi faca lobby dezorganizat", a explicat premierul.

Alegeri cu rezultat impus in PD-L?

In sala in care are loc Conventia Nationala a PD-L circula o lista de nume care trebuie sa iasa prim-vicepresedinti si vicepresedinti ca urmare a alegerilor interne.

Lista intrata in posesia unor jurnalisti contine cele patru nume deja confirmate pentru functia de prim-vicelider al partidului: Gheorghe Flutur, Teodor Baconschi, Roberta Anastase si Sorin Frunzaverde.

Cei 15 vicepresedinti de pe lista sunt: Gheorghe Albu, Ion Ariton, Mircea Banias, Anca Boagiu, Mihai Stanisoara, Gheorghe Stefan, Traian Igas, Mircea Hava, Romeo Raicu, Elena Udrea, Monica Macovei, Dorin Florea, Florin Popescu, Mihaela Popa si George Scripcaru.

Urmareste LIVE alegerile din PD-L

Ciudat este ca pe aceasta lista nu figureaza Raluca Turcan, actual vicepresedinte.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"LOBBY DEZORGANIZAT"? NUMAI LA PDL-UL "REFORMAT" POTI VIZIONA

Vai de voi! Poate va fi invitat FMI-ul sa ne gaseasca si alti politicieni pe care sa-i votam, nu doar alti manageri! Din intreg Universul! Ca de astia numai un cataclism ne mai scapa! Si ce multumiti sunt de ei!!!! Pur si simplu se sparie gandul!

 

parerea prost (in)formata

ca de obicei, dezinformat si cu creierul spalat. studiaza conventiile, congresele, sau cum s-or mai numi in diverse tari si partide, si vei constata stupefiat ca e procedura standard sa se faca lobby pentru anumiti candidati. e o chestiune interna si nu priveste pe nimeni din afara. daca ai studia sistemul de stabilire a candicatilor la presedintia Statelor Unite si ai vedea cum se dau directivele de votare celor din 'grass roots' (membrii ordinari de partid si simpatizanti), ti-ai da singur palme peste bot.
informeaza-te si dupa aia ai o opinie! altfel, vorbesti doar laturi din cristelnita USL.

DRAGULUI PANACEA,

Multumesc pentru aprecieri! Sa stii ca de obicei, creierul meu este spalat si bine mobilat! Si la varsta asta! Nu stiu cum stai tu cu al tau?! Ca prea preiei sabloane pe care nu le gandesti cand ai a le spune! Deocamdata traim in Romania, si alegem conform legilor interne, colega, nu in SUA! Cand se va ajunge la stilul din SUA si Marea Britanie, ai pierdut reprezentativitatea DIRECTA! Si acest lucru e grav! Priveste ce bine o duce SUA si Marea Britanie conduse de lobbysti si lorzii afaceristi! Unde mai este rolul cetateanului printre atatia falusi cu piramida in cap si roti rotariste? Nu, multumesc!

asa este...

fiecare isi duce campania asa cum doreste... daca asa este solutia lor pentru a-si ajuta membriii echipei sa fie in birou, nu cred ca e o tragedie... nu e fair-play, intr-adevar..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor