Boc: Marirea pensiilor parlamentarilor va trebui sa intre in analele prostiei

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 15:45
2318 citiri
Boc: Marirea pensiilor parlamentarilor va trebui sa intre in analele prostiei

Democrat-liberalii care au fost de acord cu marirea pensiilor parlamentarilor se vor regasi printre initiatorii legii de eliminare a acestor privilegii, act normativ pe care PD-L il va depune in legislativ, a declarat luni liderul partidului Emil Boc.

Boc a precizat ca decizia a fost luata conducerea partidului cu o singura abtinere, cea a lui Costica Canacheu, si a adaugat ca parlamentarii care au votat majorarea propriilor pensii nu vor fi sanctionati.

"Cea mai mare sanctiune este aplicarea acestui proiect de lege pe care il propunem in Camera Deputatilor", a comentat liderul PD-L, sustinand ca parlamentarii democrat-liberali au cazut "prada unei manipulari din partea lui Taracila si Nicolicea (n.r. membri PSD)".

Boc a caracterizat decizia de majorare a pensiilor luata de conducerea Parlamentului drept "o aberatie fara precedent" ce "va trebui sa intre in analele prostiei parlamentare si juridice din Romania", deoarece hotararea nu a fost supusa aprobarii plenului.

Intrebat de ce atunci cand erau la guvernare democrat-liberalii nu au promovat o initiativa de eliminare a pensiilor senatorilor si deputatilor, masura anuntata in 2006 imediat dupa adoptarea Statutului parlamentarilor, Boc a sustinut ca premierul Tariceanu nu a fost de acord cu o astfel de propunere. "N-am avut prim-ministru care sa semneze acea hotarare de Guvern", a declarat Emil Boc.

La sedinta Birourilor Permanente reunite, in care s-a votat majorarea pensiilor parlamentarilor au participat deputatii democrat-liberali Ioan Oltean, Gheorghe Albu si Cristian Radulescu, precum si senatorul Constantin Gheorghe.

E oficial: Pensionarii vor avea bani de Paște. Anunțul ministrului Muncii
E oficial: Pensionarii vor avea bani de Paște. Anunțul ministrului Muncii
Pensionarii pot sta liniștiți, vor avea bani pentru Sărbătorile Pascale. Guvernul a decis joi, 25 aprilie, că pensiile vor veni în avans în luna mai atât pe card, cât și la ușă. În...
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor...
#Emil Boc, #deputati, #parlamentari, #marire, #pensii, #elimine, #PDL , #PDL