Boc si oamenii lui ies primii la atac. Vezi temele pe care au mers

Sambata, 14 Mai 2011, ora 16:27
1562 citiri
Boc si oamenii lui ies primii la atac. Vezi temele pe care au mers
Foto:Ziare.com

Premierul Emil Boc si cei cinci sustinatori ai lui, Theodor Stolojan, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean si Elena Udrea au reprezentat a doua echipa, dupa cea a lui Theodor Paleologu, care si-a prezentat motiunea.

Echipa Boc a mers pe ideea continuitatii parteneriatului cu Traian Basescu, dar l-a atacat, mai mult sau mai putin voalat, pe contracandidatul acestuia, Vasile Blaga, pe care l-au acuzat de inactivitate in lupta cu Opozitia.

"Componenta de comunicare - de ce n-a mers? Sa le spunem in fata. Am facut fuziunea - un Birou rezultat - au fost membri ai BPN care n-au iesit o singura data la televizor sa apere partidul, o singura data, a fost nevoie sa iasa Talmacean. Unii s-au gandit << vine congresul PD-L, sa am costumul nesifonat. Au facut un mare rau >> ", a spus Boc de la tribuna Conventiei Nationale.

"Fratilor, cine e in conducerea partidului, ori se bate pentru partid cu Alianta Socialista, ori face pasul si pleaca din conducerea partidului", a adaugat acesta.

"Despre partid, cateva cuvinte sincere si directe: sunt de acord cu foarte multi dintre dumneavoastra - si cu Vasile, cu Frunzaverde, cu Ostaficiuc, ca puteau sa mearga mai multe lucruri bine. Dar sa vedem care e responsabilitatea Biroului Permanent (...) Mi s-a spus ca nu bat cu pumnul in masa. Bat cand trebuie si sunt diplomat. Daca as fi dat frau orgoliilor, de mult eram in Opozitie, cantam la mandolina", a mai adaugat primul ministru.

Ceilalti sustinatori ai lui pot fi impartiti in doua -in timp ce Elena Udrea si Roberta Anastase au fost mai dure fata de Blaga, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur si Ioan Oltean au vorbit mai mult despre faptul ca Boc e omul cel mai potrivit pentru a continua reformele si mai ales parteneriatul cu presedintele Traian Basescu.

Boc - filme, Basescu, reforme

Premierul Emil Boc a vorbit, in discursul sau, mai ales de reformele pe care le-a implementat ca sef al guvernului, dar s-a folosit foarte mult si de asocierea cu presedintele Traian Basescu, inclusiv intr-un filmulet care ii prezenta cariera si in care seful statului aparea de foarte multe ori.

"Candidez cu cel putin trei obiective. Unu: continuarea procesului de modernizare a tarii si consolidarea PD-L ca partid de dreapta pe scena politica romaneasca. Doi: castigarea alegerilor si mentinerea PD-L la guvernare impreuna cu actualii parteneri de coalitie. Trei: reformarea in continuare a Partidului Democrat-Liberal. Orice partid trebuie sa tina pasul cu vremurile. Da, avem un bilant extraordinar. Asta nu inseamna ca nu avem nevoie in continuare de reforma in partid. Stiu sa fac acest lucru si pot impreuna cu dumneavoastra sa castigam viitoarele alegeri", a spus Boc.

"Astazi, Alianta Socialista are 53%, de la 63% - a scazut, noi am urcat de la 13 la 20. Orice zi pana in 2012 trece in favoarea Partidului Democrat-Liberal. Avem un caz asemanator in Letonia - cei care au luat asemenea masuri au castigat urmatoarele alegeri.

"Forta acestui partid sta in fiecare din dumneavoastra. Trebuie sa redam membrului de partid locul sau. El trebuie apreciat si valorificat patru ani din patru. Ne-a prins prea mult flama guvernarii locale si nationale", a mai spus Emil Boc.

Boc, care a coborat cu microfonul in mana in mijlocul salii, la un moment dat, a primit cele mai multe aplauze in momentul in care in filmuletul de prezentare de pe ecran a aparut presedintele Traian Basescu, cel care era aratat cand ii punea in piept insigna partidului.

Stolojan, Flutur, Oltean - pentru Boc, nu anti-Blaga

Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur si Ioan Oltean au fost trei dintre sustinatorii lui Emil Boc care au mers pe ideea ca acesta e mai potrivit pentru sefia partidului pentru ca e omul ce mai potrivit pentru a continua reformele, atacandu-l foarte putin pe Vasile Blaga.

"Dragi colegi, doresc sa trec direct la subiect. Il sustin pe domnul Emil Boc ca presedinte al Partidului Democrat-Liberal. Sustinerea mea nu este din campanie, e din momentul cand impreuna am hotarat ca din doua partide sa facem o puternica forta de dreapta in Romania.

Il sustin de cand a acceptat sa preia functia de prim ministru (..) Calitatile sale l-au facut sa parcurga in conditii bune aceasta perioada care a gasit Romania extrem de vulnerabila la efectele acestei crize (...) E omul care a reusit sa tina impreuna Partidul Democrat-Liberal, care a reusit sa convinga o coalitie de guvernare sa sustina asemenea masuri.

Sustinerea mea pentru domnul Emil Boc e ca dansul a inteles ca Romania nu avea alta optiune decat sa ia masurile pe care le-a luat, pentru a asigura reformele necesare si iesirea Romaniei din recesiune si din criza", a spus prim-vicepresedintele Theodor Stolojan.

Gheorghe Flutur a spus ca-l voteaza pe Boc pentru ca PD-L sa ramana un partid mare, nu unul de mana a doua, si ca votul de azi echivaleaza cu o asumare de raspundere.

"Domnule Boc, ati facut modernizarea statului prin asumare de raspundere. V-ati asumat raspunderea de 13 ori, astazi e a 14-a oara, va asumati raspunderea pentru un nou mandat. Asta inseamna curaj si consecventa (...) Inchei prin a va spune un lucru. Vrem sa ramanem un partid mare sau unul de mana a doua. Nu vreau sa fim unul de mana a doua, la mana uslasilor. Am ales motiunea Emil Boc pentru ca nu vreau sa ma lupt in soapta cu uslasii, asta trebuie sa facem si o sa facem de luni incolo. Dumnezeu sa va ajute si gandul cel bun.", a spus vicepresedintele partidului.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, a spus ca e prieten si cu Emil Boc, si cu Vasile Blaga, dar il voteaza pe primul.

"O singura intrebare - Emil Boc sau Vasile Blaga? Ca sa raspundem la aceasta intrebare - cine e capabil sa asigure continuitatea actului de guvernare, cine poate sa castige alegerile parlamentare si locale, cine e capabil sa asigure parteneriatul cu Traian Basescu, cine e in stare sa se bata cu obraznicul de Ponta si cu lenesul de Antonescu?

"Eu ii stiu foarte bine, amandoi sunt prietenii mei. Mai presus de ei, prietenia mea cu Partidul Democrat- Liberal. Raspunsul la intrebarile mele este Emil Boc (...) Cine poate asigura continuitatea? Numai Emil Boc", a spus Oltean.

Anastase si Udrea l-au atacat pe Blaga

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, l-au acuzat pe Vasile Blaga, fara sa-l numeasca, de faptul ca nu a luptat cu Opozitia, ba chiar ca liderii acesteia il vor la sefia PD-L.

"Vreau sa marturisesc - presedintele meu este Emil Boc. Eu astazi votez Emil Boc si cred ca e presedintele de care partidul nostru are nevoie. De cand am intrat la guvernare ne luptam cu criza, cu mentalitatile, cu mogulii, cu liderii Opozitiei. E adevarat ca nu toti am dus aceasta batalie. Majoritatea dintre noi am facut-o. Pentru modul cum ati dus-o, vreau sa va multumesc (...) Emil Boc - in el trag toate gloantele. E adevarat ca nu toti am functionat ca o vesta antiglont. Chiar si cei care au cicatrici ancestrale au purtat masti de frumusete", a spus aceasta.

"Doar n-o sa lasam scaunul de presedinte USL. Azi trebuie sa votam cu mintea si cu sufletul. Eu am un singur obiectiv - Partidul Democrat Liberal sa castige alegerile dupa 2012. Ne trebuie un invingator. Emil Boc e un invingator (...) De multe ori, nu i-am fost alaturi. Echipa de langa Emil Boc... nu intotdeauna au stat alaturi si nu intotdeauna s-au batut pentru Guvern, nu intotdeauna s-au batut cu Opozitia.

Astazi votez pentru un PD-L unit, care sa nu fie la mana PSD si PNL. Votez pentru un parteneriat cu presedintele Traian Basescu, votez pentru continuarea guvernarii. Astazi votez pentru Emil Boc presedinte", a conchis Elena Udrea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Boc discurs alegeri PDL, #Boc discurs Conventia Nationala, #alegeri presedinte PDL , #PDL
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ultimele evolutii la congresul securistilor: Blaga huiduit in sala. Blaga il ataca pe Traian Basescu.