Concluziile primei zile a reuniunii PD-L de la Poiana Brasov (Video)

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 22:44
2643 citiri
Concluziile primei zile a reuniunii PD-L de la Poiana Brasov (Video)
Foto: Arhiva

Emil Boc a declarat dupa reuniunea PD-L din Poiana Brasov ca printre prioritatile partidului se afla reviziuirea Constitutiei, prin trecerea la parlamentul unicameral, reformarea sistemului de pensii, adoptarea legii responsabilitatii fiscale si legi care vizeaza protectia sociala si agricultura.

Practic, prin concluziile expuse de premierul Boc, reuniunea politica de la Poiana Brasov, s-a transformat intr-o veritabila sedinta informala de guvern.

"Votul romanilor la referendum nu se discuta, el se aplica. Clasa politica nu poate fi credibilia in alegerile urmatoare, daca nu respecta votul romanilor, motiv pentru care speram sa gasim aceeasi intelegere de la PSD si PNL, ca votul romanilor sa nu fie negociat, ci, dimpotriva, respectat", a declarat Boc.

Printre prioritatile legislative ale viitoarei sesiuni parlamentare, Emil Boc a amintit legea reformei sistemului public de pensii, care trebuie adoptata pana in luna iunie, legea responsabilitatii fiscale, care trebuie sa aduca mai multa ordine in sistemul fiscal si care trebuie votata pana la sfarsitul lunii martie, si legea educatiei nationale, fundamentata si pornind de la proiectul Miclea.

Alte prioritati legislative ale PD-L aminitite de Emil Boc vor fi Codul de procedura penala si cel de procedura civila, dar si legea de punere in aplicare a codurilor civil si penal, legi prin care romanii, a afirmat Boc, "vor avea accis la o justitie mai rapida si mai ieftina".

De asemenea, parlamentarii PD-L vor mai sustine legile vizand dezvoltarea economica, intre care se inscriu modicarea programului "Prima casa", ordonanta privind somajul tehnic, care potrivit lui Boc va fi adoptata saptamana viitoare, modificarea impozitului minim, care va fi transformat intr-un impozit forfetar restrans, aplicabil numai in anumite domenii, si un proiect de lege care sa vizeze sprijinirea intreprinderilor care angajeaza sonmeri.

Propuneri de sigle la reuniunea PD-L.

Boc deschide usile PD-L pentru oameni competenti.

Stolojan propune focus-grupuri pentru noul nume al PD-L.

Pensia minima, indexata cu rata inflatiei

"In domeniul protectiei sociale, vom indexa pensia minima cu rata inflatiei si vom gasi o solutie pentru a acorda sprijin financiar pentru ceilalti pensionari, incepand cu cei care au cele mai mici pensii, prin constituirea unui fond de initiativa sociala", a mai spus Boc.

Premierul a adaugat ca vor fi initiate proiecte care vizeaza agricultura, care sa creioneze cadrul ajutoarelor de stat pentru agricultori, fiind cunoscut faptul ca, incepand din acest an, nu vor mai putea fi acordate anumite subventii.

Nu in ultimul rand, PD-L va sprijini votarea unui proiect de lege pentru ratificarea Conventiei privind persoanele cu dizabilitati, dar si modificarea cadrului legislativ din perspectiva Tratatului de la Lisabona, privind cresterea rolului Parlamentului national in context european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#prioritati PDL, #reuniune PDL Poiana Brasov, #agenda politica PDL , #PDL