Emil Boc: Sorin Oprescu este calul troian al PSD (VIDEO)

Luni, 09 Iunie 2008, ora 13:40
2892 citiri
Emil Boc: Sorin Oprescu este calul troian al PSD (VIDEO)

Presedintele PD-L, Emil Boc, l-a calificat pe candidatul independent la Primaria capitalei, Sorin Oprescu, drept "calul troian al PSD".

Declaratia lui Emil Boc a fost facuta luni, la incheierea reuniunii Biroului Permanent al PD-L.

"PSD, prin Sorin Oprescu, intra pe usa din dos in tot ce inseamna politica in Romania si incearca sa isi aduca practicile de coruptie in administratie. Prin Oprescu se cauta revigorarea lui Adrian Nastase, Ion Iliescu, Miron Mitrea, Miki Spaga (Serban Mihailescu -n.r.). Prin Sorin Oprescu se incearca sa se readuca practicile de coruptie, sa se readuca experienta batei minerilor lui Ion Iliescu", a mai spus Emil Boc.

Emil Boc a prezentat concluziile analize asupra alegerilor locale dupa primul tur, precum si situatia din Dambovita, incidentul de duminica "nefiind unic in tara."

Emil Boc apreciaza ca PD-L a castigat alegerile locale si, ca argument, a adus votul politic la Consiliile Judetene (CJ) si la Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

In ceea ce priveste presedintia CJ, Emil Boc a amintit procentele primelor doua partide clasate in alegeri, respectiv 32, 76% PD-L si 27, 05 % PSD.

"PSD e invins in alegerile locale de PD-L", a accentuat Emil Boc.

"Am avut cel mai bun scor din istoria PD-L, procentajul obtinut la alegerile locale fiind dublu, de la 14 la 28, fata de cel din 2004...PD-L a obtinut singur in aceste alegeri cat a obtinut Alianta DA in 2004", a mai spus liderul PD-L, proaspat reales primar al municipiului Cluj-Napoca.

PD-L a castigat un milion de voturi si PSD a pierdut un milion de vorturi, a accentuat Emil Boc "trendul descrescator al PSD".

Emil Boc a mai spus ca asteapta victoria candidatilor PD-L la turul al doilea a alegerilor locale, din 15 iunie, in Bucuresti, Vaslui, Alexandria si Calarasi.

Emil Boc i-a indemnat pe bucuresteni sa il voteze pe Vasile Blaga, candidatul PD-L la Primaria Capitalei, "un om care are proiecte si experienta".

Emil Boc: Nu vom exploata electoral incidentul tragic din Dambovita

Referindu-se la incidentul tragic de duminica din Dragomiresti, Dambovita, unde un membru PD-L a fost ucis de un agresor simpatizant al altui partid, Emil Boc a spus ca nu doreste ca dintr-o tragedie umana sa obtina un castig electoral.

Liderul PD-L a subliniat ca mai multe fapte violente s-au petrecut in aceasta campanie electorala, nu numai in Dragomiresti-Dambovita. El a cerut ministrului de Interne sa intervina pentru prevenirea si combaterea acestor incidente, mai ales in campania electorala.

Mai mult, presedintele PD-L Dambovita, Florin Popescu, a declarat ca, tot la sfarsitul acestei saptamani, sase participanti la un miting PD-L au fost batuti in curtea proprie, tot in Dambovita. De asemenea, Andrei Motoc, lider al studentilor PD-L, a fost batut de militanti PSD, in Targoviste, a mai acuzat Popescu.

Liderul PD-L Dambovita a mai spus despre candidatul PSD din Dragomiresti ca are antecedente de violenta si ca isi bate chiar nevasta, precum si ca a inmatriculat autobuze scolare cu PSD.

Popescu a subliniat ca Gheorghe Carstea, cel care l-a ucis pe democrat-liberalul din Dragomiresti, nu locuieste in aceasta zona, fiind adus cu autobuzul de PSD. In plus, Popescu a acuzat un lider important al PSD Dambovita, despre care a spus doar ca se numeste "Mirel" si este printre primii 4-5 oameni de decizie in judet, ca "a intretinut starea de violenta" din comuna Dragomiresti.

Liderii PD-L Emil Boc si Florin Popescu au anuntat ca mitingurile electorale vor fi suspendate in judetul Dambovita, dupa ce un membru democrat-liberal a fost ucis in comuna Dragomiresti.

Emil Boc exclude colaborarea cu "Tariceanu, Olteanu &co"

Emil Boc a respins orice colaborare cu PNL, spunand ca strategia pentru parlamentare a democrat-liberalilor este sa obtina un procent suficient de mare astfel incat sa guverneze singuri.

"Cat timp PNL e condus de echipa Tariceanu, Olteanu &co nu exista nicio sansa de relatie sau de alianta, de colaborare intre noi. Aceasta echipa a PNL ne-a tradat. Noi avem incredere in electoratul PNL, dar niciodata in actuala echipa a Partidului National Liberal", a spus Boc, ca reactie la o declaratie facuta de liderul Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a aratat ca PNL ar fi dispus la o alianta cu PD-L, scrie, luni, NewsIn.

In acelasi timp, Boc a spus ca obiectivul politic al PD-L este sa castige alegerile generale din toamna cu un procent care sa le permita democrat-liberalilor sa guverneze singuri sau sa formeze un guvern minoritar.

Cat priveste declaratiile facute de democrat-liberalul Radu Berceanu, care a aratat ca formatiunea din care face parte este dispusa sa discute cu orice partid, Boc a avut un singur comentariu: "Libertati de opinie exista si in PD-L".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#alegeri, #Sorin Oprescu, #Emil Boc, #PDL , #PDL