Fosta sefa a SGG a castigat procesul cu Boc - primeste si functia si salariile restante

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 19:31
3650 citiri
Fosta sefa a SGG a castigat procesul cu Boc - primeste si functia si salariile restante
Foto: Buna Ziua Iasi

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a castigat procesul impotriva fostului premier Emil Boc, privind destuirea ei din functia precizata.

Astfel, magistratii au decis ca Daniela Andreescu trebuie reincadrata pe o functie corespunzatoare categoriei de inalt functionar public, urmand sa primeasca si salariile de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) pentru perioada de cand a fost destituita pana la acordarea unei noi functii, arata Antena 3.

Daniela Andreescu, fosta sefa a Secretariatului General al Guvernului, demisa dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a acuzat ca este in conflict de interese, l-a dat in judecata pe premierul Emil Boc, cerandu-si inapoi postul.

Boc, dat in judecata de Daniela Andreescu, fosta sefa SGG

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Andreescu s-a aflat in conflict de interese. Conform ANI, din pozitia de sefa a RA-APPS, Andreescu a atribuit familiei sale mai multe spatii administrate de aceasta institutie.

Aurel Teodorescu, sotul acesteia, a inchiriat un spatiu al RA-APPS, institutie de stat aflata in subordinea sotiei sale. In plus, fiica lui Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a fost angajata la AVAS, o institutie coordonata tot de aceasta.

Doru Giugulea, avocatul Danielei Andreescu, a declarat ca nu exista dovezi potrivit carora Andreescu ar fi fost in conflict de interese si ca actiunea in instanta, care a fost introdusa in urma cu o luna, vizeaza repunerea acesteia in functie.

"Doamna Andreescu fost data afara ca si cum premierul Emil Boc este pe propria mosie, iar angajatii de stat, functionari publici, pot fi dati afara dupa bunul plac al unui vechil, cu toate ca a lucrat atata timp in structurile guvernamentale", a spus Doru Giugula.

Andreescu a castigat si procesul cu ANI

Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia formulata de fosta sefa a Secretariatului General al Guvernului (SGG) Daniela Andreescu si a decis anularea raportului intocmit in ianuarie de Agentia Nationala de Integritate (ANI), care a stabilt ca se afla in conflict de interese.

Fosta sefa a SGG, Daniela Andreescu, a castigat procesul cu ANI

Pe 25 noiembrie 2011, premierul Emil Boc a demis-o pe Andresscu din fruntea SGG, in urma scandalului in care aceasta s-a aflat dupa ce RAPPS, regia din subordinea ei, a acordat un spatiu cu chirie sotului sau.

Presa mai scrisese si ca fiica si fiul vitreg al acesteia au ocupat diverse posturi guvernamentale, tot datorita influentei Danielei Andreescu.

In 16 ianuarie, ANI a stabilit ca fostul secretar general al Guvernului a incalcat regimul juridic al conflictului de interese.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Boc Andreescu proces SGG, #Boc Andreescu SGG RAAPPS , #PDL