Lacrimile lui Emil Boc pe cadavrul PDL (Opinii)

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 00:00
3550 citiri
Lacrimile lui Emil Boc pe cadavrul PDL (Opinii)
Foto: ziarelive.ro

Emil Boc varsa lacrimi de bucurie. Cu fiecare aparitie publica, premierul Romaniei pare ca plange de bucurie, fericit ca partidul sau de suflet se leapada de necurat, punandu-si la racoare (nu stim daca pentru vreo eventuala pastrare indelungata) unii dintre membrii de vaza. Chiar de prim plan, am putea spune.

Chiar daca PDL arata ca un organism inert, incapabil sa-si revina, incasand lovitura dupa lovitura, toata suflarea portocalie este ferm convinsa ca viata poate fi uneori surprinzatoare si se poate trai la putere si dincolo de 2012. Emil Boc pare, insa, fericit.

Se umple inima acestuia de multumire cand se uita si vede ca, in timpul mandatului sau de premier, se fura atat de mult, dar se actioneaza atat de eficient, cu legea in mana. Fostul primar al Clujului nu rateaza niciun prilej pentru a ne face studii comparative, prin care noi, cu ochleari de cal parca, nu reusim sa vedem ca, spre deosebire de epoca Nastase, primul partid al tarii nu se sfieste sa lase mana libera DNA.

Se intreaba Emil Boc, parca suparat putin pe cetateni, daca un caz Apostu ar fi putut avea loc pe timpul tandemului Nastase-Iliescu.

De fapt, cam pe aici se invarte toata discutia din arcul Puterii. Reactia lui Boc&comp poate fi rezumata la cateva cuvinte: da, am dus mai departe traditia PSD, dar, spre deosebire de ei, noi mai si actionam, lasand legea sa-si faca treaba.

Pai Justitia se compune doar din arestari preventive si plimbari la DNA? Putem vorbi de justitie cand vom avea condamnari definitive si irevocabile, nu pseudoarestari, precum cea a lui Antonie Solomon, fost si actual primar de Craiova, fost pedelist, actual uneperist. Tot la putere, evident.

E si normal ca, pana la o condamnare definitiva, sa-i consideram nevinovati pe Apostu, Bian sau Scripcaru. Mai conteaza rapoartele procurorilor, care arata o adevarata caracatita a mafiei ce se hranea din bani publici cu ajutorul a 17 telefoane mobile si cu sprijinul unui pseudocabinet de avocatura al doamnei Apostu?

Mai are vreo imporanta, oare, ca un om ca Nelu Botis, ministru pe deasupra, da cu subsemnatul la DNA sau ANI, dar Emil Boc il considera un om onest? Exact ca-n cazul "mita pentru Vasile Avram", cand Mircea Sandu declara senin ca fostul presedinte al CCA este un familist convins si un om de toata stima. De parca mafiotii n-au voie sa aiba neveste si copii.

E si normal ca Emil Boc sa incerce disculparea unui om pentru care a garantat personal in timpul campaniei electorale. N-a vazut o tara intreaga cum domnul Boc ii lega de mijloc acea esarfa tricolora viitorului primar Apostu? Un primar caruia, acum, prim-ministrul Romaniei ii aroga merite dintre cele mai inalte pentru diverse proiecte cu rezonanta executate in Cluj.

E ca si cum cineva ar cladi vreo trei scoli si cinci camine de batrani pe bani proprii, dar in acelasi timp mai sparge si vreo 10 banci. Ar trebui lasat in pace un asemenea om, doar pentru ca a pacalit opinia publica cu firea sa duplicitara?

Am vazut diverse emisiuni la TV, cu participarea membrilor marcanti ai PDL. Daca cineva incearca sa-i intrebe pe Ioan Oltean sau Sever Voinescu, de exemplu, ce-i cu toate arestarile si acuzatiile acestea fara precedent, acestia arunca repede schema verbala patentata de Andreea Pora, "da'ce, pe timpul PSD nu era la fel?. Ba chiar mai rau?".

Ioan Oltean merge chiar mai departe si vede un efect pozitiv asupra partidului sau, care va aparea in perceptia populara drept o formatiune care nu-si protejeaza infractorii.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Emil Boc, #Sorin Apostu, #arestare Sorin Apostu DNA , #PDL