Liderul tinerilor PD-L: Vom inclina balanta in favoarea lui Boc - Interviu

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 18:24
3997 citiri
Liderul tinerilor PD-L: Vom inclina balanta in favoarea lui Boc - Interviu
Foto: Ziare.com

Liderul interimar al organizatiei de tineret a PD-L, Cristian Hrituc, spune ca la alegerile interne din partid din 14-15 mai tinerii ii vor returna lui Emil Boc sustinerea pe care acesta le-a acordat-o la randul sau pe perioada primului mandat de presedinte al partidului.

"Sunt sigur ca si de data aceasta tineretul va face diferenta, practic noi vom inclina balanta", a mai declarat Cristian Hrituc intr-un interviu acordat Ziare.com, in care a mai afirmat ca Elena Basescu, fost secretar general al OTPD-L si in prezent europarlamentar, a aratat si va continua sa isi arate sustinerea fata de Emil Boc si in perioada urmatoare, pana la alegeri.

De ce merita Emil Boc sa ramana presedintele PD-L?

De ce merita Vasile Blaga sa fie presedinte PD-L?

- De ce il sustin tinerii pe Emil Boc pentru un nou mandat de presedinte al PD-L?

- In primul rand pentru ca Emil Boc a sustinut intotdeauna tinerii in PD-L si se poate vedea asta foarte usor prin numarul mare de deputati tineri are au ajuns in Parlament.

In al doilea rand pentru ca Emil Boc a dat libertate organizatiei de tineret sa isi poata face propria politica in interiorul organizatiei si nu a fost un presedinte care sa impuna jocuri politice in organizatie.

In al treilea rand, pentru ca a avut curajul sa adopte reforme, iar noi tinerii suntem principalii beneficiari ai reformelor facute de Guvernul Boc. Ele isi vor arata efectele in timp si putem spune ca toti tinerii din PD-L au inteles necesitatea lor. Chiar daca au fost dureroase si nu ne-au adus puncte electoral, ele au facut bine Romaniei si se va dovedi in timp.

- Cum va reusi Emil Boc sa readuca partidul la 30% in sondaje sau mai mult, cum va reusi sa castige alegerile din 2012, asa cum isi propune?

- Emil Boc a demonstrat ca este un om de echipa. Vom putea merge pe o schimbare a strategiei de imagine a PD-L. Pana acum s-a mers pe ideea ca liderul trage dupa el partidul, de acum incolo fiecare membru trebuie sa dea imagine partidului.

Pana acum a fost un motor mare, care a tractat partidul. Ca s-a numit Traian Basescu in tandem cu Emil Boc, asa a functionat. Acum acele motorase mici din partid trebuie sa dea puncte partidului, sa aduca un capital de imagine in cosul partidului, fie ca e vorba de primari, consilieri sau alti lideri.

Acest lucru se poate face insa atunci cand ai un model de conducere presedinte-echipa, nu in cazul in care ai un presedinte de forta si lider autoritar.

- Cati reprezentanti veti avea la Conventia din 14-15 mai?

- De obicei, tinerii au avut o pondere de o treime. Nu putem spune insa deocamdata cati delegati vor fi, dar la toate conventiile tinerii au reprezentat cam o treime din voturi.

Cine ar fi cel mai bun presedinte al PD-L? - Sondaj Ziare.com

- Va veti implica in campania electorala?

- Noi am pornit deja o campanie colaterala pe Internet, iar membrii organizatiei de tineret si-au postat pe site sau pe Facebook la status "Eu votez Emil Boc". Deci avem campania noastra in online.

- Elena Basescu participa la aceasta campanie, se va implica direct?

- Nu mai are o functie in organizatia de tineret, dar, asa cum a spus, respecta decizia luata in organizatie. Mai mult, si ea crede in Emil Boc. Eu cred ca deja s-a implicat in campanie in momentul in care a venit la lansare si a dat declaratiile respective, de sustinere a motiunii domnului Boc. Mai mult ca sigur ca o va face si in continuare.

- Ce mesaj le transmiteti tinerilor din PD-L?

- Sunt sigur ca si de data aceasta tineretul va face diferenta, practic noi vom inclina balanta. Spun asta pentru ca de fiecare data Traian Basescu a venit si a castigat pe votul tinerilor. PD-L si Emil Boc au castigat pe votul tinerilor si alegerile din afara partidului. Cred ca in PD-L tinerii isi vor spune din nou cuvantul si Emil Boc va castiga.

Incepe lupta in PD-L - vezi cum au plecat in cursa Boc, Blaga si Paleologu

Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu s-au inscris luni in cursa pentru presedintia PD-L. Alegerile vor avea loc pe 14-15 mai, actualul premier fiind cotat deocamdata cu cele mai mari sanse.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc alegeri PDL, #Organizatie Tineret PDL, #Boc Blaga Paleologu PDL, #Cristian Hrituc alegeri PDL , #PDL
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Nu asta intereseaza acum pe cetatenii acestui POPOR pe care l-ati JEFUIT in STIL MAFIOT....