Oltean: Boc nu va avea contracandidat la sefia PD-L

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 16:22
1431 citiri
Oltean: Boc nu va avea contracandidat la sefia PD-L
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, ca, in opinia sa, premierul Emil Boc nu va avea contracandidat la sefia partidului la Congres, intrucat, in mandatul sau, PDL a castigat alegerile locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale.

Pe de alta parte, Ioan Oltean l-a descris pe Boc ca fiind "tanar si destept", calitati care il recomanda pentru a continua sa conduca PD-L.

"Functia de presedinte este deschisa oricarui membru al PD-L. Eu nu cred ca Elena Udrea va dori sa candideze pentru functia de presedinte al PD-L. Eu cred ca Emil Boc va fi presedintele partidului pentru urmatorii ani si Emil Boc nu va avea contracandidat", a declarat Ioan Oltean, raspunzand unei intrebari adresata de un jurnalist care a vrut sa stie daca Elena Udrea aspira la prima functie in partid.

"Asa cum stau lucrurile in momentul acesta in PD-L, eu cred ca cel mai indreptatit sa conduca PDL este Emil Boc. Sa nu uitam ca, sub mandatul lui Emil Boc, PD-L a castigat alegerile locale, a castigat alegerile parlamentare, europarlamentare si prezidentiale. Ce motive ar fi ca Emil Boc sa fie schimbat?

Din punctul meu de vedere absolut niciunul. Reforma? Ce sa reformezi? Emil e tanar, e destept, e prim-ministru. Din ce punct de vedere sa-l reformezi? Reforma vizeaza altceva decat schimbarea oamenilor competenti din randurile PDL", a adaugat Ioan Oltean, potrivit caruia ar fi fost de dorit competitia, dar nimeni nu il poate concura pe Emil Boc, in opinia sa.

"Nu vad pe unul care s-ar putea antrena in aceasta competitie cu Emil Boc. Asta nu inseamna ca nu e posibil pana la momentul respectiv ca cineva sa incerce sa-si depuna candidatura. Personal cred in necesitatea si frumusetea unei competitii in care sunt cel putin doi candidati, dar, deocamdata, nu il vad pe cel care ar putea sa alerge alaturi de Emil Boc pe pista", a adaugat Ioan Oltean.

Presedintele PDL Emil Boc a declarat, pe 5 ianuarie, ca anul acesta formatiunea sa va avea un Congres ordinar, pentru alegerea conducerii.

"Potrivit statutului PD-L, anul acesta avem Congresul partidului, ce inseamna alegerea unei noi structuri de conducere a partidului, modificari in structura de organizare a partidului de jos pana la varful partidului, potrivit unei proceduri firesti prevazute de statutul PDL", a spus Boc.

PD-L nu a stabilit inca data Congresului, insa opinia generala din partid este ca ar trebui convocat in prima jumatate a anului, cel mai probabil in aprilie sau mai.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#alegeri PDL, #presedinte PDL Boc, #congres PDL , #PDL