PDL: Demersul PSD in PE e batjocoritor la adresa romanilor, Ponta izoleaza Romania

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 18:18
3827 citiri
PDL: Demersul PSD in PE e batjocoritor la adresa romanilor, Ponta izoleaza Romania
Foto: TVR Info

Liderul PDL, premierul Emil Boc, a declarat sambata ca demersul PSD de a cere adoptarea unei rezolutii in Parlamentul European impotriva Romaniei este "batjocoritor la adresa romanilor", iar PSD nu face decat "sa mearga cu para la Inalta Poarta", ca pe vreme fanariotilor.

"PDL cere PSD imperativ sa inceteze orice demers de blocare a fondurilor europene pentru Romania", a declarat Boc la finalul intalnirii avute cu europarlamentarii PDL, adaugand ca demersul PSD este "batjocoritor la adresa romanilor".

Liderul democrat-liberalilor a spus ca intelege ca Opozitia isi doreste cu ardoare sa ajunga la putere, dar a subliniat ca "orice trebuie sa aiba o limita in competitia politica" si aceasta este legata de interesul tarii.

"Nu ne putem juca cu interesul de a aduce 6 miliarde de euro in tara(...)A incerca pe spinarea romanilor sa ajungi la putere solicitand blocarea fondurilor doar ca sa castigi un vot in plus, e iresponsabil", a mai spus Emil Boc.

Acesta a afirmat ca dialogul si solutiile interne sunt singurele catre trebuie sa fie avute in vedere, nu "umblatul cu para la Inalta Poarta ca pe vremea fanariotilor".

Comunicat PDL: Victor Ponta vrea sa izoleze Romania

De asemenea, europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a prezentat o declaratie oficiala a partidului cu privire la actiunea intreprinsa de PSD in Parlamentul European, declaratie in care li se cere social-democratilor sa inceteze imediat, pentru ca afecteaza interesele Romaniei.

In comunicat se arata ca, "daca prin absurd" acest demers ar fi incununat de succes, Romania ar pierde bani, investitori, si i-ar fi afectata imaginea externa.

"Ce doreste PSD, sa vina la guvernare in orice conditii? Cu orice pret? (...)PSD nu a avut si nu are nicio alternativa realista, timp de trei ani nu a facut decat sa strige 'Jos presedintele!', 'Jos guvernul!', 'Jos PDL!'", a mai spus Marinescu, remintind ca inclusiv presa internationala a remarcat acest lucru.

In declaratia PDL se mai arata ca Opozitia, prin declaratiile facute si actiunile intreprinse, nu face decat sa izoleze Romania pe scena politica internationala.

"Victor Ponta vrea sa izoleze Romania intr-o perioada in care Europa incearca sa depaseasca o situatie de criza, astfel se traduce atitudinea sa impotriva FMI, CE, BM", a mai citat Marian Jean Marinescu, acuzand ca acest tip de atitudine este promovat "pe ecranele partizane" care sustin USL.

De asemenea, comunicatul PDL precizeaza ca tara noastra trebuie sa mearga inainte "indiferent de interesele socialistilor", iar conducerea partidului "se va opune ferm actiunii de denigrare a Romaniei".

Boc: Nu inteleg cum poti sa calci orice in picioare, ca sa-ti fie tie bine si tarii rau

Intrebat de jurnalisti ce efecte au in plan international demersurile PSD, Emil Boc a raspuns ca exista riscul blocarii de fonduri europene pentru Romania.

"PSD doreste sa castige puncte politice pe seama muncii Romaniei si romanilor(...) Eu nu inteleg cum poti sa calci orice in picioiare, inclusiv interesul national, numai cu dorinta de a-ti face tie bine si tarii rau", a declarat Emil Boc.

Liderul PDL a spus ca lanseaza "un ultim apel" USL, ca sa se pastreze problemele interne in interiorul granitelor, al institutiilor democratice, pentru a nu se face rau Romaniei.

Premierul a reamintit ca Romania are sanse sa absoarba in acest an 6 miliarde de euro din fondurile europene, bani de care "are nevoie ca de aer" pentru a-si mentine cresterea economica, pentru care "romanii au platit cu suferintele lor".

"PSD ce doreste, sa revina economia romaneasca in recesiune? Ii va fi mai bine PSD? Chiar nu pot sa inteleg de unde atata iresponsabilitate", a spus Emil Boc.

Boc: Protestele - un semn ca e nevoie de un alt tip de politica

Intrebat de jurnalisti ce masuri va lua pentru a arata ca tine cont de revendicarile oamenilor iesiti in strada in aceste zile, premierul a explicat ca protestele au avut "foarte multe accente anti-sistem" si au aratat ca "oamenii, pe buna dreptate au nemultumiri cu privire la intreaga clasa politica".

"E un semn ca e nevoie de un alt tip de a face politica, care sa tina cont de ce gandeste cetateanul", a subliniat liderul PDL, precizand si ca se va continua "orice forma de dialog institutional posibil".

"Dar nu promitem astazi salarii si pensii majorate, nu este posibil. Tot ce putem face este sa conservam stabilitatea si cresterea(...) Insa nu exista risc de neplata a salariilor, iar daca mentinem acest drum serios al reformelor putem sa speram ca va fi mai bine in viitor", a mai spus Emil Boc.

Totodata, acesta a precizat ca isi propune pastrarea cadrului democratic de dialog si respinge orice forma de violenta stradala, intensificandu-se totodata dialogul institutional, motiv pentru care saluta sesiunea parlamentara extraordinara.

"In 2012 avem alegeri. Sa avem incredere in ceea ce vor crede romanii ca e mai bine pentru Romania si sa le aseptam votul si modul lor de exprimare in alegeri care, repet, in 2012 vor avea loc. Discutam daca e mai bine sa se faca cu doua luni mai repede decat ar fi programate daca se declanseaza mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat", a spus Boc.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#PDL PSD rezolutie Parlamentul European, #Boc USL, #Boc Ponta, #PDL PSD plangere PE , #PDL