Pedelistii care distrug, de buna voie, PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 15 Septembrie 2011, ora 18:22
4906 citiri
Pedelistii care distrug, de buna voie, PDL (Opinii)

Singur si de buna voie, silit, ce-i drept, atat de efectele crizei, cat si de Opozitie. Nefericita soarta mai are acest partid. Imi aduc aminte cum a castigat PD (prin alianta DA) alegerile in fata masinariei de partid a lui Nastase - promitand starpirea coruptiei, a mafiei institutionalizate si un trai mai bun. S-a ales praful de toate promisiunile, dar parca de niciuna atat de mult ca de legamantul facut intru si pentru Dreptate si Justitie. Esecul asta a condus la falimentul intregii clase politice.

Pentru ca romanii cunosc prea bine ce inseamna si guvernarea PSD, oamenii neschimbandu-se aici aproape deloc si partidul nici atat, iar despre ce poate PNL s-au convins cu totii in timpul guvernarii, asistate de social democrati, din perioada 2007 - 2008. Esecul Partidului Democrat Liberal este esecul intregii clase politice pentru ca el a reprezentat ultima speranta pe care si-o mai facusera romanii in primenirea clasei politice in intregul ei.

E posibil insa ca disparitia acestei iluzii sa aiba si efecte pozitive, sa invatam astfel in sfarsit ca democratia inseamna, pana la urma, inlaturarea raului actual si inlocuirea lui cu altul mai mic, dar niciodata vindecarea societatii complet si deifinitiv de acest "rau". Peste tot in lume unde democratia a predat aceasta lectie natiunilor cu traditie si vechime intr-ale civilizatiei s-a ajuns la obisnuirea cu gandul ca rotirea si schimbarea din cand in cand a celor care ii conduc este ultima si cea mai buna solutie dintre multe altele infinit mai rele sau/si mai riscante.

PDL din 2011 se incapataneaza sa transmita ideea ca ei reprezinta, in ciuda tuturor esecurilor inregistrate, cea mai buna solutie (inca) pentru viitorul Romaniei. Nu voi comenta acest lucru aici. Poate ca au dreptate, poate ca nu. Are cine sa decida asta. Dar, pentru ca lor le-a intrat in cap atat de adanc spiritul misiunii lor milenare, au si dezlantuit toate energiile de care sunt capabili pentru a inocula aceasta idee poporului. Ori, abia din aceasta convingere si dorinta obsesiva de a se impune pentru inca un mandat a luat nastere una dintre cele mai agresive campanii politice.

Nu ar fi meritat cine stie ce discutie separata si detaliata daca aceasta miscare de propagare si impregnare a ideii realegerii lor nu s-ar fi suprapus peste actul guvernarii. Asta este cea mai mare greseala pe care acest partid trist o face aproape inconstient, fie ca e din convingere sau din frica zilei de maine. Ori, cand actul guvernarii ajunge sa devina in realitate si sa se confunde cu campania electorala de partid, principiul de baza al democratiei este incalcat. Asa ceva a mai facut doar PSD, in epoca "sefului mafiei personale a lui Nastase", ceea ce a si dus la caderea sa.

Promovarea exclusiva a unor ministri precum Traian Igas (grave probleme de exprimare si gandire coerenta), Teodor Baconschi (mai multe case luate deja de la stat decat Adrian Nastase), Sebastian Lazaroiu (posesorul celui mai radical discurs propagandistic, dar si a unei anticarisme distrugatoare), Elena Udrea (dezvoltatorul unui gust unic in lume pentru "impartit" milioane si miliarde din bani publici, fara a avea in acelasi timp nicio competenta pentru asta, alta decat obisnuinta cheltuitului de milioane pe posete, masini si haine din perioada preministeriala), plus un alde Valerian Vreme sau Ialomitianu (care foarte greu reusesc si sa deschida gura pentru a articula propozitii cu sens) - promovarea unor astfel de personaje in fruntea unor ministere cheie exprima perfect principalul interes al Partidului Democrat Liberal.

Nu buna guvernare, nu competenta - care de altfel se vede si in procentul de absorbtie a fondurilor europene ce nu depaseste 3%! - nu rezultate bune si performante care sa se reflecte in calitatea vietii si a infrastructurii tarii, ci oameni obedienti sau, dupa caz si nevoi, obraznici si cu mult tupeu, gata oricand sa se supuna si sa dea ascultare intereselor partidului sau celor personale, nu sa urmareasca si sa implineasca interesul public general.

Aruncati intr-un Guvern unde nici macar premierul nu este altceva decat un ecou al vocii de la Cotroceni, acesti bieti obiditi ai sortii nu fac decat sa initieze deja atacuri de pre-campanie electorala. Poate ca asa au gandit ei ca vor avea cel mai mare succes. Insa gafele si cinismul lor, obsesia si lipsa de masura pe care le tradeaza la fiecare iesire publica, sadismul unuia sau sfidarea altuia, nu cred ca au alte efecte decat inflamarea si mai puternica a nemultumirilor generale ale romanilor.

Punandu-si singur piedica, PDL se vede in situatia de a fi obligat sa promoveze personaje care coboara mult limita oricarei decente intelectuale, profesionale, morale sau politice. Cu astfel de personaje in fruntea Guvernului si a Partidului Democrat Liberal, gafele si prostiile facute de liderii USL par infinit mai dulci si nevinovate. Oricat de sinistre si de rau prevestitoare ar fi si cele din urma.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#guvern Boc masuri austeritate, #PDL alegeri 2011, #PDL electorat vot , #PDL