Revista presei: Emil Boc si Vasile Blaga, confruntarea finala

Sambata, 14 Mai 2011, ora 08:32
1503 citiri
Revista presei: Emil Boc si Vasile Blaga, confruntarea finala

PD-L isi alege sambata liderul, la congresul la care sunt candidati Emil Boc, Vasile Blaga si Teodor Paleologu. Presa face speculatii si pariuri, iar balanta pare sa incline intr-o parte sau alta, in functie de cine are mai mult "spate".

Daca Emil Boc il are de partea sa pe presedintele Traian Basescu, iar Vasile Blaga pe greii partidului precum Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Sorin Frunzaverde, Theodor Paleologu s-a inscris in cursa pentru sefia partidului cu sanse minime, scrie Evenimentul Zilei.

Presedintele Traian Basescu va fi in primul rand la Congresul PD-L, scrie Adevarul, iar analistii cred ca opinia sefului statului va fi extrem de importanta pentru membrii partidului.

Opinia presedintelui poate schimba o parte din voturile delegatilor nehotarati, scrie si Romania Libera.

Pe de alta parte, Sulfina Barbu a anuntat o noutate in materie de organizare la Congres, ce pare a-l avantaja pe Vasile Blaga: votul in ordine alfabetica, ceea ce ar elimina posibilitatea de a urmari voturile delegatilor.

Evenimentul Zilei: Emil Boc si Vasile Blaga, confruntarea finala

Democrat-liberalii au de ales intre varianta continuitatii, Emil Boc, si cea a schimbarii, Vasile Blaga. Emil Boc intra cu prima sansa in runda finala a confruntarii din partid, avandu-i de partea sa pe presedintele Traian Basescu, dar si pe majoritatea liderilor de organizatii ai PD-L.

Vasile Blaga este sustinut de democrat-liberalii din garda veche, care si-au pastrat influenta in partid - Adriean Videanu, Radu Berceanu, Sorin Frunzaverde sau Mircea Hava, dar si de PD-L-isti cu state mai noi, cum ar fi Cristian Boureanu.

In cursa pentru presedintia partidului este inscris si Toader Paleologu, insa sansele sale sunt minime, scrie Evenimentul Zilei.

Adevarul: Basescu, in primul rand la meciul Boc-Blaga

Nehotaratii vor fi cel mai probabil convinsi de discursul presedintelui Traian Basescu, care in repetate randuri si-a dovedit capacitatea de a tine pedelistii pe drumul ales de el.

"Prezenta lui Basescu la Conventie va conta foarte mult a Congresul PD-L. Acesta a avut deja doua pozitii publice in defavoarea lui Blaga si va da, cu siguranta, un consemn de vot. Oricum, dezavantajul pentru partid, in cazul in care Blaga va iesi invingator, este legat tot de seful statului: nu are sustinerea lui", a mai comentat Cristian Parvulescu, potrivit Adevarul.

Romania Libera: Castiga Basescu alegerile din PD-L?

Tabara condusa de Vasile Blaga pare sa aiba mai multi sustinatori decat cea care-l prefera pe Emil Boc, dar jocurile nu sunt facute. Traian Basescu a anuntat ca va participa la Conventia Nationala a partidului, ceea ce ar putea schimba optiunile unora dintre delegatii dilematici, dar care i-au promis votul lui Vasile Blaga, scrie Romania Libera.

Puterea: Vasile Blaga intra cu un atu in Congresul PD-L. Se voteaza in ordinea alfabetica

Votul la Congres se va da in ordine alfabetica, ceea ce va insemna ca delegatii nu vor putea fi supravegheati, astfel incat rezultatele votului final sa fie curate.

De obicei, la congresele partidelor, delegatii votau in functie de judetul de care apartineau, primii care ajungeau la urne fiind cei din judetele indepartate pentru a avea timp sa plece repede acasa. Cum votul se dadea pe judete, fiecare lider de organizatie putea sa supravegheze cine pe cine pune stampila pentru a nu avea surprize la anuntarea rezultatului final.

Decizia de a vota alfabetic pare sa-l avantajeze mai degraba pe Vasile Blaga, care e dorit mai mult de activul paridului, potrivit unor cercetari sociologice recente, spre deosebire de Emil Boc, pentru care voteaza mai degraba liderii organizatiilor judetene, scrie Puterea.

(L.S.)

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Boc Blaga confruntare, #Boc Blaga PDL, #congres PDL , #PDL