Revista presei: Sperantele lui Boc, genocidul lui Vadim si nervii lui Ponta

Sambata, 07 Mai 2011, ora 08:33
2066 citiri
Revista presei: Sperantele lui Boc, genocidul lui Vadim si nervii lui Ponta
Foto: Arhiva

Congresul PD-L, care va avea loc saptamana viitoare si in cadrul caruia va fi aleasa noua conducere a partidului, tine prima pagina a ziarelor de sambata.

Campania electorala din PD-L a golit Parlamentul, dupa ce democrat-liberalii sunt mai preocupati de aranjamente care preced Conventia Nationala a partidului decat de sedintele de plen, scrie Jurnalul National, intr-un material titrat "Congresul PD-L blocheaza activitatea Parlamentului".

Subiectul alegerilor din PD-L este tratat si de Evenimentul Zilei, care precizeaza ca Emil Boc este sigur ca are cele mai mari sanse sa-si adjudece un nou mandat de presedinte al PD-L si apreciaza ca "Echipa PD-L va castiga in 15 mai, evident echipa pe care o conduc eu".

Emil Boc apare si pe prima pagina a ziarului Puterea, insa de aceasta data numele premierului nu este legat de Congresul din 14-15 mai, ci de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care l-a reclamat, vineri, la Parchetul instantei supreme pe seful Executivului, pe care il acuza de genocid.

De cealalta parte, in tabara Opozitiei, presedintele PSD, Victor Ponta, afirma ca liderul organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, "De cate ori tace, face foarte bine", titreaza jurnalistii de la Gandul.

Jurnalul National: Congresul PD-L blocheaza activitatea Parlamentului

Deputatii democrat-liberali nu mai dau pe la sedintele de plen, nici pe la comisii, preocupati fiind de aranjamentele din filiale, aranjamente care preced Conventia Nationala a partidului de pe 14 mai.

In plus, ordinea de zi este plina de ordonante de urgenta venite de pe la diferite ministere, iar alesii nu s-au hotarat ce vot sa dea pe actele normative, pentru ca nu stiu care va fi soarta ministrilor respectivi dupa Congres, potrivit Jurnalul National.

De la Paste incoace, in Camera Deputatilor nu s-a mai desfasurat nicio sedinta de vot final, intrucat majoritatea guvernamentala era prea putin reprezentata pentru a putea adopta vreun proiect de lege organica sau vreo ordonanata guvernamentala.

Saptamana trecuta, deputatii au lasat balta ordinea de zi si au renuntat sa mai dea voturile decisive, mai ales ca printre ordonantele cu miza se gasea si cea referitoare la concedierea unor angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor, iar prezenta deputatilor Puterii nu era de natura sa dea sperante in privinta adoptarii ei.

Evenimentul Zilei - Emil Boc: Echipa PD-L va castiga in 15 mai, evident echipa pe care o conduc eu

In tot acest timp, premierul este sigur ca are cele mai mari sanse sa-si adjudece un nou mandat de presedinte al PD-L si sustine ca victoria echipei sale la alegerile de saptamana viitoare va fi "victoria PD-L".

"Eu am incredere in victoria echipei PD-L. Asa cum am facut in ultimii ani de cand conduc PD-L, echipa PD-L a castigat. Echipa PD-L va castiga si in 15 mai, evident echipa pe care o conduc eu. Singurul care selecteaza este cel care vine la Congres si voteaza. Alta selectie nu exista in PD-L decat criteriul votului, al democratiei, al dezbaterii si al deciziei celor care participa la vot, fiind o competitie deschisa, valabila intr-un partid democratic", a declarat Emil Boc, citat de Evenimentul Zilei.

Puterea: Corneliu Vadim Tudor l-a reclamat pe Boc la Parchet pentru genocid

Tot despre Emil Boc scriu si jurnalistii de la Puterea, insa de aceasta data este vorba despre reclamatia pe care i-a facut-o liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care l-a acuzat de genocid.

Plangerea a fost depusa de Corneliu Vadim Tudor vineri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, relateaza Puterea.

Plangerea vine la o zi dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General in cazul europarlamentarului PRM, pentru evaziune fiscala si fals in declaratii.

Gandul - Ponta: Vanghelie, de cate ori tace, face foarte bine

Trecand in tabara Opozitiei, gasim ceva nervi intins. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca liderul organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, "de cate ori tace, face foarte bine", referindu-se la faptul ca acesta le-a spus unor copii din Ferentari ca "atunci cand vin ziaristii la noi, le dam cadou un inel sau un ceas, nu le luam".

Ponta a parut vizibil deranjat de gluma facuta vineri de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care le-a spus unor copii din Ferentari ca "atunci cand vin ziaristii la noi, le dam cadou un inel sau un ceas, nu le luam".

"Domnul Vanghelie, de cate ori tace, face foarte bine, de cate ori vorbeste, ma face sa il sun sa ii spun sa taca, ca altfel chiar nu o sa il mai las sa vorbeasca deloc", a declarat Ponta nervos, potrivit Gandul.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a vizitat, vineri, impreuna cu vicepresedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, o gradinita si o scoala din cartierul Ferentari, el prezentandu-i oficialului european proiectele pe care le desfasoara in ceea ce priveste copiii rromi.

"Am venit aici cu domnul Swoboda sa ne ajute - e un om foarte important - sa schimbam putin fata cartierului asta al nostru. Sa ramana asa, ca suntem cei mai buni la bataie, da? Avem cele mai frumoase fete, dar sa schimbam putin zona, un pic, sa nu mai zica cei de la presa ca, daca vin aici pe la noi, raman fara inel, da? Ca nu e asa. Cand vin, le dam cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul ca au trecut pe la noi prin cartier, da? Si daca ne supara ii si batem! Dar doar daca ne supara!", le-a spus Vanghelie razand copiilor.

D.R.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#emil boc candidat pdl, #boc blaga congres pdl, #ponta vanghelie jurnalisti ferentari, #vadim genocid boc , #PDL
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Premierul are toate sansele sa castige, are toate atuurile sa faca din PDL altfel de partid decat celelalte
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
INTERESELE CLANULUI INTERLOP PORTOCALIU - au prioritate...CETATEANUL ROMAN - este OMORAT cu acte normative...