Ziare.com

Rezultate alegeri Democrat-liberalii au castigat o treime din primariile clujene

Luni, 16 Iunie 2008, ora 10:37

   

Rezultate alegeri Democrat-liberalii au castigat o treime din primariile clujene
PD-L Cluj a castigat in urma alegerilor locale 28 de primarii din totalul celor 81 de unitati teritorial-administrative, respectiv a reusit sa obtina in turul II de scrutin 18 mandate de primar, desi a avut candidati in 36 de localitati din cele 49 in care s-au organizat duminica alegeri.

Datele finale ale Biroului Electoral Judetean (BEJ) Cluj mai indica faptul ca PNL a obtinut la alegeri un total de 23 de primari, respectiv 12 in al doilea de tur de scrutin, din cei 18 candidati pe care i-a avut in turul II, iar PSD a obtinut inca 10 primarii la al doilea tur de scrutin in care a intrat cu 18 candidati. UDMR s-a impus in patru localitati in turul II, desi a intrat in cursa cu opt candidati.

In total, numarul primariilor castigate de partide in judetul Cluj, au revenit PD-L (28 de mandate), PNL (23 de mandate), PSD (17 mandate) si UDMR (8 mandate). PD-L a castigat cateva primarii din zona urbana, in turul II, respectiv in municipiile Gherla (Ionel Dragan) si Campia Turzii (Ioan Vasinca), dar si-a impus primar si in comuna clujeana Jucu, unde se afla investitia Nokia, prin Ioan Dorel Pojar, care s-a luptat in turul II cu social-decmoratul Dorel Valentin Pojar. Actualul primar s-a impus cu de trei ori mai multe voturi in fata social-democratului, respectiv 1.336 (74,97%) fata de 446 (25,02%) ale lui Dorel Valentin Pojar.

Chiar in comuna natala a presedintelui Emil Boc, comuna Margau, proaspatul primarul este de la PNL, respectiv Sorin Suciu, care l-a invins la o diferenta de 115 voturi pe social-democratul Petru Ungur, primarul in functie, acesta reusind sa obina doar 44,7% din sufragii. Boc este originar din satul Rachitele, comuna Margau.

PSD a castigat Primaria Dej cu Costan Morar, iar la Huedin s-a impus candidatul PNG-CD, Liviu Giurgiuman, intrat recent in politica, in fata candidatului PD-L, Mircea Morosan. Forta Democrata a castigat alegerile in comuna Valea Ierii, unde Duma Alexandru a castigat in fata democrat-liberalului Dorel Lupea.

Candidati indendenti au castigat in turul II in comunele Sic, aici fiind vorba de fostul candidat al UDMR, Sallai Ioan, comuna Poieni, Constantin Boca si comuna Moldovenesti, Paul Konyaro.

La turul II al alegerilor s-au prezentat la 260 de sectii de votare 50% din alegatori, inresgitrandu-se 107.663 de voturi valabile si 1.305 voturi nule.

Citeste mai multe despre alegeri Cluj rezultate primarii Emil Boc primari PDL
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2345 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor