Sa castige Boc si PD-L toate alegerile (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 06 Mai 2011, ora 18:19
5516 citiri
Sa castige Boc si PD-L toate alegerile (Opinii)
Foto: antena3

Emil Boc se plange ca a ramas singur impotriva tuturor. Presa - in afara de B1 Tv, TVR, 10 Tv, Romania Libera, Evenimentul Zilei si alte cateva ziare si televiziuni -, mogulii si celelalte partide politice lupta impotriva lui Emil Boc.

In spatele premierului se afiseaza aproape tot Partidul Democrat Liberal, Guvernul, presedintele si o buna parte din resursele bugetare. In coltul opus - doua televiziuni, Opozitia si mai bine de 87% dintre romani. Cu toate acestea, Emil Boc vede peste tot dusmani care vor sa il rastoarne pe reformatorul si modernizatorul Romaniei.

Sa presupunem ca asa ar fi. Dar, daca s-ar dovedi ca premierul are dreptate, de ce l-ar deranja ca nu este adulat de toata lumea? Oare pentru ca, de fapt, simte ca romanii nu il mai vor si se asteapta sa fie schimbat in orice moment de presedinte? Daca Boc ar fi convins ca masurile sale au fost cele mai bune, atunci nu ar trebui sa aiba emotii. Ar putea sa isi spuna ca va fi pomenit si evocat de-a lungul istoriei drept cel mai mare si mai bun premier al Romaniei - liderul care a reusit, in premiera, sa reformeze economia si societatea. Nu e putin lucru. Boc ar trebui sa fie linistit, viitorul ii va face dreptate.

Cel putin dintr-un punct de vedere, Emil Boc si PD-L ar trebui sa ramana la Putere si dupa 2012. Si anume - pentru a da cu adevarat socoteala pentru ceea ce au facut pana acum. Sunt destui care vor spune ca deja au facut atat de mult rau pana acum, iar a mai guverna inca patru ani ar echivala cu o adevarata catastrofa. Prea repede strabatem viitorul. Nimeni nu vrea cu tot dinandinsul raul poporului pe care il conduce, doar ca unii (cei mai multi) nu urmaresc decat sa se capatuiasca. Exista probabil doar cateva personaje total dezaxate in istorie care sa fi dorit sa isi nenoroceasca cetatenii si sa fi actionat constient si premeditat in acest scop.

Nu cred ca este cazul la ai nostri. La noi vorbim doar de parvenitism, prostie si multa iresponsabilitate. Daca romanii ar avea intr-adevar curaj, ar vota acum, la greu, partidul care a inregistrat cel mai puternic recul al increderii in randul populatiei. Motivele scaderii in sondaje se stiu. Insa, mergand pe logica PD-L - ei sunt cei mai buni, singurii promotori ai reformei si modernizarii tarii - romanii ar trebui isi doreasca sa duca lucrul inceput pana la capat. Abia asa ne vom convinge daca acest partid nu a facut altceva, in acest mandat, decat sa minta, sa fure si sa isi plateasca campaniile electorale prin intermediul clientelei politice.

Sau, dimpotriva, vom fi cu totii martorii unei renasteri a societatii romanesti, a unui nou inceput - sanatos si civilizator. Oricum ar fi, doar asa ne-am convinge, o data pentru totdeauna, care a fost singurul adevar. Se va dovedi, astfel, in sfarsit daca pedelistii, impreuna si coordonati de Traian Basescu si Emil Boc, au fost doar niste politicieni care nu au stiut cum sa se capatuiasca sau au fost cei mai curajosi si moderni lideri. Desigur, riscul este mare. Si pentru noi, si pentru ei.

Ar trebui sa avem curajul de a paria si de a alege lucrul cel mai putin lesne si la indemana. Sa rupem lantul atat de previzibil al sanctionarii eterne a actualilor si a votului negativ care nu a adus nimic bun in 21 de ani. Desigur, esenta democratiei consta taman in sanctionarea greselilor, insa, cu aceasta foiala damboviteana si lipsa de responsabilitate, din toate partile, o sa ajungem ca si peste 50 de acum incolo sa dam vina unii pe altii pentru toate esecurile si nerealizarile noastre.

Pentru ca, altfel, ceea ce urmeaza sa se intample este mai previzibil decat orice. Va veni la putere USL. Uniunea Social Liberala isi va pierde primul an de guvernare dand vina pe cei dinainte, ca le-au lasat o tara in faliment si un popor sarac lipit. Apoi vor incerca sa "repare" ceea ce au facut democrat-liberalii. Pana sa fi terminat cu asta, vor fi inceput certurile si scandalurile din cadrul coalitiei, pentru ca nu exista o traditie mai buna la noi decat bataia pe functii si bani. Iar, in final, vor veni in fata poporului sa-i spuna ca n-au facut nimic din cauza dezastrului lasat in urma de Traian Basescu, PD-L si restul.

Cine isi asuma un asemenea curaj si risc? Si, nu uitati, ce aveti de pierdut? Nimic. Neavand nimic, nu riscati sa pierdeti ceva. Insa, daca-i vom schimba, ne vom relua mereu si mereu aceeasi poveste si munca sisifica.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alegeri parlamentare 2012 PDL, #Emil Boc presedinte PDL, #Traian Basescu Boc PDL , #PDL
Comentarii