Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Tudorache, obligat sa iasa din cursa pentru Colegiul 1. Honorius Prigoana e in carti (Video)

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 14:25
6940 citiri
Tudorache, obligat sa iasa din cursa pentru Colegiul 1. Honorius Prigoana e in carti (Video)

Alegerile anticipate pentru un loc in Camera Deputatilor au bulversat PD-L. Virgil Tudorache a anuntat ca si-a retras candidatura pentru Colegiul 1 din Bucuresti, in favoarea fiului deputatului PD-L Sliviu Prigoana, Honorius, dupa o discutie cu Emil Boc.

"Conducerea partidului a fost mandatata de Biroul Politic sa discute acele optiuni care sunt, cel putin doua nume, Viorel Tudorache si Honorius Prigoana. Vom sta de vorba cu cei doi si noi avem mandat din partea Biroului Politic pentru a desemna un candidat", a declarat Flutur la finalul sedintei Biroului Permanent al PD-L, cand Tudorache tocmai anuntase ca si-a depus candidatura.

Intrebat ce rost mai au aceste discutii in conditiile in care la BEM a fost deja inscrisa candidatura lui Virgil Tudorache, Flutur a raspuns ca nu stie despre depunerea candidaturii, Biroul Permanent mandatand conducerea executiva a partidului sa aleaga un candidat dintre cele doua nume propuse.

"Biroul Permanent ne-a mandatat pe cei 5 care suntem in conducerea executiva sa stam de vorba, sa audiem candidatii si in termenul prevazut de lege vom anunta cine este candidatul desemnat", a precizat Flutur, completand ca nu cunoaste mai multe amanunte.

Vicepresedintele PD-L a mai fost intrebat daca este posibil ca un candidat sa fie inscris la BEM fara stirea conducerii centrale a partidului, insa Flutur a evitat un raspuns direct.

"Organizatia Sectorului 1 are dreptul sa propuna, BPN analizeaza, valideaza. Noi suntem in aceasta faza, de a audia si a vedea care este cea mai buna formula", a explicat Flutur.

"Noi nu am discutat astazi aici despre candidaturi propuse, ci nume", a mai spus Flutur.

Tudorache s-a retras

Viorel Tudorache a declarat luni, pentru NewsIn, ca si-a retras candidatura la alegerile parlamentare din Colegiul 1 al Capitalei in urma unei discutii cu presedintele PD-L Emil Boc, care i-a explicat ca Biroul Permanent al partidului a decis sa-l sustina pe Honorius Prigoana.

"Am avut o discutie de aproximativ 15 minute cu dl Emil Boc, care a fost un domn elegant si finut, mi-a explicat despre ce este vorba, iar eu am acceptat decizia partidului", a declarat luni pentru NewsIn democrat-liberalul Viorel Tudorache.

Potrivit lui Tudorache, Boc i-a precizat ca Biroul Permanent al partidului a decis sa-i acorde sustinerea lui Honoriu Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, netinand cont de decizia organizatiei PD-L din sectorul 1, care il validase pe Tudorache drept candidat prin vot secret.

Tudorache a precizat ca si-a retras deja candidatura pentru alegerile din Colegiul 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#PDL candidatura Virgil Tudorache, #candidatura deputat Honorius Prigoana , #PDL