Udrea: Boc trebuie sa-si depuna mandatul, daca PDL pierde guvernarea

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 13:32
2650 citiri
Udrea: Boc trebuie sa-si depuna mandatul, daca PDL pierde guvernarea

Vicepresedintele PDL, Elena Udrea, sustine ca Emil Boc ar trebui sa-si depuna mandatul de presedinte al partidului, daca formatiunea nu va ramane la guvernare dupa alegerile parlamentare din acest an.

"Toti din partid ne gandim la o guvernare alaturi de PNL. E posibil ca multi liberali sa nu se mai regaseasca langa PSD, dupa alegeri si sa vina alaturi de PDL", a spus Udrea, la RFI Romania.

Aceasta crede ca presedintele PDL, Emil Boc ar trebui sa-si depuna mandatul daca partidul nu va ramane la guvernare dupa alegerile parlamentare din acest an.

"Da si cred ca o va si face. Orice presedinte de organizatie, mai mica, mai mare, isi asuma rezultatele organizatiei respective pe care o conduce si actioneaza in consecinta. Daca PDL s-ar afla in aceasta situatie, atunci presedintele partidului, membrii conducerii, cei care si-au asumat conducerea PDL in campaniile electorale care ne asteapta trebuie sa dea cumva socoteala in fata partidului pentru rezultatele acestuia", a adaugat Udrea.

Pedelista nu crede ca USL va lua 50% plus unu din voturi in alegerile din toamna.

"Ca urmare, nu va da primul-ministru. Premierul va fi desemnat in aceste conditii de presedintele Traian Basescu, in functie de proiectul pe care dansul il are, iar un prim-ministru desemnat reuseste sa-si faca o majoritate, in mod sigur reuseste sa-si faca majoritatea", a completat sefa PDL Bucuresti.

Aceasta a vorbit si despre posibilii aliati ai PDL dupa alegerile parlamentare, pentru a forma un eventual nou Guvern.

"In functie de cine va intra in Parlament, putem continua coalitia de guvernare in formula din prezent si ar fi o dovada si de loialitate fata de partenerii nostri. Pe de alta parte, sigur ca toti cei din partid ne gandim la o guvernare in care sa avem alaturi Partidul National Liberal sau macar o parte din Partidul National Liberal", a declarat Udrea.

Citese mai multe despre Udrea: Boc trebuie sa-si depuna mandatul, daca PDL pierde guvernarea pe RFI Romania .

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Boc demisie PDL alegeri, #alegeri PDL Udrea Boc, #Boc mandat PDL alegeri , #PDL